I tisdags efter jobbet stack jag över till Emanuel för att äta middag och surra lite. Efter ett trevligt restaurangbesök i närheten valde vi (jag, jag tar på mig ansvaret, det var bara jag) bort efterrätten i form av friterade bananer till fördel för Konsums utbud. Jag ville ha Dumlekolor, Emanuel ville ha glögg (och kanske framförallt få mig att dricka glögg eftersom jag sa att jag inte dricker det).

Två glöggflaskor åkte ner i den gröna korgen innan vi ens kom på att vi skulle ha julmustprovning också. Det blev en tung kasse som jag är glad att jag inte bar när Emanuel berättade om när han var biografmaskinist under Sagan om ringen – skrattade så oväntat mycket att de garanterat skulle ha åkt i backen!

Fnissar nu när jag får flashbacks från glöggprovningen där jag sitter och blundar i soffan medan han matar mig med varma matskedar glögg. Typiskt bästisar! Den alkoholfria var klart godast, succé! Av musten var COOPs otippat godast men vi hade inte alla sorter med och flera på Twitter och Instagram föreslog Zeunerts så jag ska hålla ögonen öppna efter den! Systemet?

När vi var klara började vi youtuba julvideos och kopplade datorn till teven så en syn av skönsång mötte Wille när han kom förbi. Givetvis började julmustprovningen om då och även om han hävdade att Apotekarnes var godast tror jag att han som jag har för starka band till det varumärket för att våga inse fakta. Snart övergick jullåtarna i gospel och vips var klockan sent och det var dags att bege sig hemåt.

Först på t-banan hem insåg jag att det var Lucia.