När jag kom tillbaka till jobbet i måndags efter semestern såg jag fram emot att läsa ikapp Nina Åkestams bloggposter, lite som att spara rosen på marsipantårtan till sist. Jag blev väldigt förvirrad av hennes inlägg Störigt där hon i sann Magdalena Ribbing-anda rabblar upp saker som inte passar sig samt det uppföljande inlägget En liten uppföljning.

Efter att ha uttryckt min förvåning på Twitter och fått svar från henne kände jag att vi fick komma överens om att inte komma överens, precis som hon skriver, och tänkte inte mer på det.

I dag kom så det tredje inlägget Käftsmällar och dylika saker där hon tar upp min tweet så jag tänkte posta ett svar här på bloggen, om vi nu inte använder Twitter längre.

”Jag skrev till Fredrik Wass att jag skulle smälta saken och det har jag gjort men vi kan ju lufta den nu när tillfälle ges. Det jag reagerade mest över i inläggen var din ton, den känner jag inte alls igen efter att ha följt dig länge, och dessutom hade jag svårt att tolka om du var ironisk eller inte vilket förlängde missförståndet. Sen läste jag igenom Magdalenas inlägg och kommentarerna och förstod att du var seriös.

Eftersom jag varken dricker te, kaffe eller alkohol och inte äter kött reagerade jag på det ni skrev eftersom det ni påstår är att jag säkerligen har uppfattats som socialt krångel för mina vänner och det är inte är så roligt att tänka på. Jag vet att du bara riktar dig till de som gör en stor sak av det men hur stor är egentligen stor?

Jag försöker relatera till att det skulle vara ett problem att ha en kost eller en smak som skiljer sig åt från andras, vilken anledning man än må ha, men de exempel du räknar upp handlar om att umgås och ha det trevligt ihop med sina vänner så jag gick bet. Personligen är det här ingen stor sak men jag respekterar att du känner som du gör.

Det var väl ungefär det jag kom fram till efter att ha smält saken, att vi skiljer oss åt i det här ämnet, och att det är okej.”

Storify är för övrigt ett hett tips till alla som vill lyfta upp konversationer på www och Bettween passar fint för Twitter! Här kommer en kort sammanfattning!