I går morse vaknade vi i de mjuka herrgårdssängarna med duntäcke på Hooks herrgård och upptäckte att det var riktigt fint väder ute. Sommar! Klockan nio hade vi stämt träff med Daniel så vi gick bort till huvudbyggnaden för att slå oss ner vid frukostbordet.

Vi satte oss i ett av de många fina rummen med utsikt över vattnet.

Hotellfrukostar är nog det bästa sättet att starta dagen på!

Herrgården bjuder inte bara på fina rum, en vacker sjö utan även en golfbana. Det var aldrig aktuellt att gå en runda där men däremot blev vi lite sugna på att slå lite bollar.

Jag var dagen till ära klädd i golfriktig tyllkjol som svänger lite extra fint varje slag.

Emanuel köpte en hink som vi stod och slog bredvid ett gäng herrar med uppdragna strumpor.

Daniel och Emanuel tog både kort och filmade när jag golfade men jag lyckades ändå slå på bollarna så att de flög som små fåglar. Efter några försök.

Efter golfen sa vi hejdå till Daniel, packade ihop våra grejer och chockerades lite över att vi hört så fel på rumpriset innan vi satte oss och googlade fram nästa resemål. Tänk ”kvarn café småland”. Vi gillar kvarnar.

Efter att vi valt ut några resemål gav vi oss iväg och planerade att köra tills Sommar i P1 var slut. Sen såg vi en skylt med orden lantcafé och svängde av vägen. Svenska Tantens Trädgårdscafé närmare bestämt.

Tyvärr är allt söndagsstängt på måndagar i Småland men vi gav inte upp för det utan la oss ett slag i gräset och lyssnade. Sen fortsatte vi mot Huseby som vi fått tips om på Twitter.

Där har de nämligen en kvarn. Minst. Vi beundrade allt vatten och gick omkring på området som jag skulle säga är värt ett besök om du har vägarna förbi!

Jag ringde mamma som inte ens kunde chansa på var jag var så det berättade jag. Hon sa att hon hade läst om att jag hade det bra på Facebook (dvs den här bloggen) och sa till mig att komma hem snart. Snart!

Jag filmade en hel del under resan men tänker nu att jag ska göra en lång film av alltihop istället för en massa småklipp.

Emanuel postar sina videos direkt till YouTube, det är ju bloggvänligt! Skönt att resa med en annan bloggare, han fyller min inbox med bilder som jag kan använda. Själv har han bloggat om att jag har bloggat om resan.

Det riktigt kittlade i magen när vi gick över den här hängbron. Härligt!

Vi hade haft med oss lite fika från herrgården men vid tre var det dags för något mer att äta och eftersom vi missat lunchen precis tog vi lite scones och te/saft.

Jag ville ha en kaffeflicka-bild på mig och fick det. Vi testade fyra olika marmelader, ingefära/ros/fikon/fläder och alla var goda men rosenmarmeladen var godast eftersom den doftade rosor.

Den här lilla kannan hade jag gärna snott med mig. Blommorna vill jag rita av hundra gånger om!

Efter Huseby var det dags för nästa kvarn. Ja, seriöst, det var så vi jobbade. Jag var kartläsare och även om Emanuel ibland tvivlade, troligtvis eftersom jag var mer intresserad av att fota allt vi passerade än att hålla koll på Maps, hittade vi alltid rätt.

Här stannade vi förstås!

Skogarna runt Sirkön var helt fantastiska och är med i filmen, som kommer när den kommer.

Vi stannade till en snabbis uppe på höjden för att se på utsikten och sträcka på benen.

Här är bilen vi åkte med, en svart.

Vi köpte nyplockade plommon och must i en lanthandel.

Vi hittade vår kvarn och visst, där fanns vatten…

… men den kändes inte helt rätt så vi fortsatte till nästa kvarn. Det visade sig vara helt rätt beslut, som att äntligen vinna högsta vinsten på lotto! Eller i alla fall en chokladkaka på hamnfestivalen i Oskarshamn.

Vi hamnade på Korrö och jag vill verkligen rekommendera en resa dit!

När Emanuel ringde och beställde mat fem i sju, köket stängde sju, frågade han om vegetariska alternativ och hörde inte vad kocken sa så han räckte mig luren. ”Vi har tzayspett.” sa kocken. ”Det är det godaste som finns!” utbrast jag. Emanuel tog också det för att testa och gillade det. Alla gillar tzay!

Här var vår efterrätt. Den åt vi vid dammen när solen gick ner. Okej, en kort film om den!

Vid 21-tiden var vi så trötta att vi nästan somnade. Jag föreslog en promenad eftersom det ärligt talat inte är så roligt på ett vandrarhem när man läst klart alla meddelanden på våningssängen.

Vi gick ner till vattnet.

Skräddarna sprang runt på vattnet i hundratals medan solen färgade sjön rosa.

Vi doppade fötterna i vattnet och när det är sådär spegelblankt går det inte att motstå så vi hoppade i! Sen gick vi  huttrande och la oss, frukosten skulle serveras redan klockan 8.

Himlen var alldeles klarblå när vi gick upp och värmen steg för varje minut.

Vi tog en vandrarhemsfrukost och gick sen och satte oss för att sola lite vid dammen.

Loopcam!

Till slut gick inte det vattnet heller att motstå så jag begav mig över. Det var som en utmaning som bara väntade på att besegras! Alternativt skulle den få mig att trilla på ändan bland stenarna och slå ihjäl mig.

Efter det plasket var vi redo att runda av vår roadtrip. Vi hade fått tips om vattentornet utanför Växjö och eftersom jag ändå skulle till stationen stannade vi till där och skrek lite.

Det här är en rätt rolig bild på Emanuel! Stenarna och pinnen ligger där för att de ska kastas! Se klippet nedan!

Sen slängde jag mig på tåget till Malmö. Bokstavligt alltså, det stod inne när vi kom till station. Jag vågade inte ens gå och köpa en biljett i fall jag skulle missa det så Emanuel fick hjälpa mig det medan jag stod och fnissade ihjäl mig av nervositet. Vi hade fyra minuter till godo när vi sa hejdå.

Efter en riktigt solig och fin resa är jag nu i Malmö och stannar nog veckan ut. Om jag inte åker hem och går på Pride med Cattis! Vi får se. Tack Wille och Emanuel för en riktigt fin semesterhelg, den kommer jag minnas med glädje!