Jag kommer sakna närheten till havet. Det här är det första som möter mig när jag tar en promenad in till Visby.

Och alla ruiner och kalkbyggnader. Här har det tidigare varit en vallgrav misstänker jag.

Promenaden genom Botaniska trädgården, förbi lusthuset, är fantastiskt vacker.

Något jag kommer sakna är att äta lunch nere vid vattnet…

… bara det inte är den här langosen.

Jag har inte hunnit upptäcka alla små gränder och butiker jag vill.

Men jag är glad över att vara här när rosorna blommar.

I går hamnade jag uppe vid Domkyrkan, underbara byggnad! Jag gick in för att besöka damrummet och blev återigen tagen av stämningen inne i en kyrka.

Det doftade gott av stearin och jag tände ett ljus även om det inte gör någon skillnad för någon. Jag gillar verkligen tanken på kyrkor som en stämningsfull plats för eftertanke, gemenskap och sång, synd bara att alla är paxade.

Eftersom jag bara gick på känn blev jag glad över att hitta den här porten, för den leder hem till Oskar. Jag hade i uppdrag att städa upp lite hemma innan kvällens gäst skulle dyka upp.

Emanuel kom direkt från stranden och gick husesyn medan vi väntade på att Oskar skulle komma hem. Han köpte med sig indiskt som vi delade på, mycket gott!

Oskar bjöd på rosé och gav Emanuel en SSWC-pin som han satte på sin SVT-skjorta.

Vi hade första parkett inför kvällens solnedgång som skvallrade om att bli riktigt bra.

Oskar och Emanuel pratade om gemensamma vänner på Gotland. Jag kände inte en enda. Förutom Anna!

Jag drack också rosa men bubbligt sådant.

Det bästa med Emanuel är att han är nyfiken och ställer massvis med frågor. Sen är han envis också och nöjer sig inte förrän han har fått svaret. Även om han måste tvinga fram det.

Medan jag fotade som en tok passade han på att filma med Bambuser. Värt att se för att jag är med på ett hörn!

Det är det här som jag tycker är bäst med Twitter, när de diskussioner och relationer man har på www fortsätter på riktigt.

Jag gick tidigare igenom de jag följer på Twitter med Oskar och kom fram till att jag har träffat oerhört många av dem. Har träffat, har träffat, har träffat, vill träffa, har träffat…

Jag fick låna Emanuels iPhone och kika på hans Twitter-feed men blev snurrig av att försöka hänga med. Är väldigt nöjd med hur jag har det.

Oskar ville också fota solnedgången men jag stod vid det öppna fönstret nästan hela kvällen så han hade inte en chans.

Han la upp beviset på Instagram. Märkligt nog har Emanuel inte förälskat sig än men nu har han börjat posta bilder i alla fall.

Jag gjorde misstaget att titta ner  från femte våningen, det gör jag inte om när det bara är en glasruta som skiljer. Brr!

I morgon åker jag hem igen men funderar på att sticka direkt igen. Pratade med mamma nyss som trodde att vi skulle ses i helgen. ”Men du måste komma till kolonin och plocka potatis och squash!” Det hoppas jag hinna med!

Jag pratade med Wille i går om att hälsa på honom i Småland och det passar fint på väg mot Malmö. Emanuel hänger självklart på i såna fall, Wille är ju hans polare!

Vid 21-tiden var hela himlen rosalila och jag är oerhört tacksam över att jag fick se det! De tidigare kvällarna har varit okej men den här var magisk!

Vid 22 gick Oskar ut för att träffa lite vänner och då förflyttade vi oss till soffan och satt och surrade under en filt.

Vi pratade om allt spännande Emanuel har inplanerat i höst och om hur jag skiljer på privat och personligt på www.

Vid midnatt gäspade vi för sista gången så han gick hem och jag gick och la mig medan Oskar stannade kvar på Surfers ett par timmar till. Hoppas få bord där i kväll, annars har jag inte prickat av allt jag vill göra i Visby!