I dag hämtade Anna upp mig med bilen och så for vi söderut. Vi stannade till vid Djupvik för att beundra den regntunga himlen men framförallt för att sträcka på benen.

Jag såg söta firrar från bryggan och regndropparna gjorde fina cirklar i vattnet.

Äntligen fick jag efter två dagars bilfärd möjlighet att bekanta mig lite med Cikorian som lyser blått längs vägarna. Vilken vacker blomma, nog min favorit på den här ön!

Vi fortsatte längs kusten där bilderna ser svartvita ut och passerade dels stora och lilla Karlsö, dels hästar, kor och får. Det är verkligen myset med Gotland för mig, alla djuren.

Vi siktade på Gåsens lada, där Så mycket bättre spelas in, och kom dit precis när regnet upphörde.

Anna känner alla som jobbar där, i alla fall i dag!

Jag tog en soppa av morot, apelsin och ingefära, mycket god, och till det en bit himmelskt hembakat bröd.

Efter lunchen stannade vi till vid ett museum som hade en stor gård med djur, bland annat de här sötsakerna.

De lät helt störda och var roliga att prata med! Ringde Johan men han kunde inte alls gissa vad det var som lät i bakgrunden.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/19767265″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=83431f” width=”100%” height=”81″ ]

Vi avslutade vår resa genom södra Gotland med en fika på en prästgård som jag önskar att jag hade fått se under en klarblå himmel.

Mot min vilja fångade jag in inte en utan två getingar som ville fika med oss men släppte sen ut dem när det kom en tredje.

Tack för en fin dag Anna! Förhoppningsvis ses vi innan jag åker tillbaka till fastlandet!