Jag är en sån som hälsar på alla fåglar jag ser, som säger stopp stanna om vi passerar en hage med kossor och går fram för att hälsa, som går försiktigt på regnblöta stigar för att inte trampa i onödan på några sniglar.

Även om jag är lite rädd för spindlar, ogillar kliande myggbett och helst inte hittar getingar i saften skulle jag aldrig få för mig att döda ens en insekt.

Att jag blev vegetarian handlar till stor del om produktionen av djur och hur de behandlas under den förkortade tid de lever men framförallt blev jag det eftersom jag älskar djur och har världens respekt för dem.

Det räcker med att se ett djur i ögonen, klia det försiktigt bakom örat och betrakta vilka relationer det har till andra för att övertygas om att djur ska kramas, inte ätas. Ovan ett sådant ögonblick med en ej ätbar tapir, ej att förväxlas med entapir.