De här böckerna ligger i badrumsfönstret och samlar damm efter att de blivit utlästa så jag tänkte snabbt recensera dem innan de åker in ett skåp. Nerifrån och upp!

Moonlight Mile av Dennis Lehane

Min favoritförfattare skriver äntligen, äntligen uppföljaren till sin serie om Kenzie och Gennaro och misslyckas totalt. Jag är fortfarande i chocktillstånd, han har aldrig någonsin gjort mig besviken men lyckas brutalt den här gången.

Betyg: Om du är ett fan eller inte har läst honom innan – läs inte Moonlight Mile, läs allt annat.

The Way the Crow Flies av Ann-Marie MacDonald

En roman om ett mord på en ung flicka som utspelar sig på en militärbas i Kanada under 1950-talet. Stämningen är perfekt att skära i med en kniv men hon har en förmåga att alltid blanda in sidospår som gör mig illamående. Tänk övergrepp. Det gjorde du kanske redan.

Betyg: Historien är bra och håller till slutet men är inte tillräckligt spännande för min smak.

Hypnotisören av Lars Kepler

En ovanligt osvensk deckare med mycket blod, barn och trasiga relationer. Jag har nog aldrig läst något så här kallt och rått innan och jag gillar det! I slutet fick jag lite Flickan som lekte med elden-vibbar men det är inget negativt, tvärtom.

Betyg: Klart läsvärd om du står ut med förskräckliga beskrivningar av bestialiska mord.

Jag är med bandet av Pamela de Barres

En väldigt lättläst dokumentärroman om en groupies liv och lustar. Givetvis handlar det till stora delar om rock n roll och det presenteras i ett passande dagboksformat som man snabbt slukar i sig.

Betyg: Perfekt på stranden! Riktigt göttiga detaljer om de olika rocklegender som Pamela sprang på i sina dar.

The Slap av Christos Tsiolkas

En pojke får en örfil på en trädgårdsfest och det påverkar alla som såg på. Det är en bok om äktenskap, familj och vänskap, kort sagt alla de relationer vi har under livet. Varje kapitel är skrivna av olika personer som var med på festen och tillsammans knyter de ihop berättelsen om hur örfilen påverkat dem efteråt.

Betyg: Plus för att den utspelar sig i Australien och bjuder på ett rikt portätt av människor men det är inte riktigt min kopp te.

Ordets makt och vanmakt av Jan Guillou

Jag har bara kommit några hundra sidor men gillar den verkligen! Jan går igenom sin karriär och det är nogranna återblickar med kommentarer om vad som verkligen hände. Han lyckas framförallt  fånga tidsandan och det gillar jag rejält!

Betyg: Som det verkar nu, riktigt bra!

Tipstack till Patrick som häromdan la upp en bild på sina badrumsböcker, det inspirerade till det här inlägget!