Under 2010 har jag öst en hel del kärlek över mina tweeps på olika sätt. Jag började året med twitvidffs i olika former (cupcake, Lund och babe till exempel) vilket fick fin spridning och körde sen ett race med twips för att sprinkla lite extra hjärtformat strössel över de jag följer.

Minns även #ffhjärta, #ffbromance, #ffbrev osv i ett försök att stå ut från #ffse och räknar nog #avatarveckan som ett av mina allra bästa teman för att få Twitter på kärleksfullt humör.

Jag väljer att avsluta året med att lyfta upp några av de vänner som jag vill spendera 2011 tillsammans med. Jag har valt ut 33 stycken som jag delvis har intervjuat, delvis bara vill visa min uppskattning för. Mitt bästa tips är att följa alla som nämns och du behöver bara klicka på bilderna för att hamna på deras profilsida. Det är en aktuell men säkert inte komplett lista som bör tas för vad den är. En kärleksförklaring.

***

Ovärderlig inspiration

***

brissmyr

Hemsida:  popdevelop.com

Bio: Professionell datanörd och amatörmässig i övrigt

På Twitter är han nog den roligaste och knasigaste jag känner till (han twittrar om en nagelätare som bor under sängen och har tydligen en musköt som han skjuter förbipasserande med), privat är han den finaste jag vet. Under 2010 har han tillsammans med Johan, Joel och Sebastian startat Popdevelop AB som kommer att… ja, vadå? Ta över världen förslagsvis!

Vad är det roligaste du har gjort tillsammans med @popdevelop under året som gått?

Johan: Spontant, veckan i stugan. Festen på SSWC var även fet. Men då var inte @gyllen med. Ok, säg Codemocracy då. Sjukt skoj!

Helen: Så inte #SSWCrunch med andra ord?

Johan: Cruncherna har blivit jäkligt kul men det var mycket ångest bakom!

Helen: Jag vet men det är det ingen annan som vet. Ni gick in och ägde. Jag älskade era filmer.

Se alla Popdevelops filmer på deras YouTube-kanal! De är underbara, helt objektivt såklart.

***

Jonna55

Bio: Tänker, tankar, kör gärna bil, reser, jobbar mycket, springer mest hela tiden… Marknads- och försäljningsansvarig på bokförlag.

Jonna55 är skapare av taggen #storhetsvansinne vilket säger en del om henne, följ så får ni se! När hon inte jobbar på det lilla förlaget i Gamla stan gillar hon att följa vinter-OS och andra stora sporthändelser på Twitter. Nyligen vandrade hon längs inkaleden till Machu Picchu men trivs nog ändå bäst i New York.
När vi ses dansar vi helst av allt på Berns där vår favorit Tony Zoulias snurrar plattor, gärna tillsammans med Lo och Jenny. När jag miniintervjuade henne dök han inte så otippat upp på ett hörn.

Har du något smultronställe i New York som man absolut inte får missa?

Jonna: Man får absolut inte missa Artichoke pizza i East village, bästa NY slicen!

Zoulias: ha ha ha – nu tjatar hon om den där pizzan igen. 😉

Helen: Pizza bör man tjata om! Har hon något annat att komma med kan hon hosta upp det nu!

Jonna: hahaha ja men det är den godaste jag ätit, men Samba sushi går inte heller av för hackor : )

Zoulias: är det inte pepperoni på slicen så är det konstigt. 🙂 Samba Sushi var nice.

Jonna: Promenad längs hela Bleecker street är ett måste, samt Spring street.

Zoulias: Det var en jättetrevlig em/kväll.

Jonna: Coney island med världens äldsta trä roller coaster The Cyclone, måste besökas och åkas! Faktiskt en av mina favorite NY moments!

Helen: Märk väl att min fråga var märkt #miniintervju så jag har samlat ihop all era svar! Tack! Dyker upp på bloggen på fredag!

Det som kan vara bra att veta om Jonna är att hon fullkomligt älskar komplimanger. Bara säger.

 • Foto: Jonna Holmberg

  ***

  Smarta och fyndiga

  ***

  oskardahlbom

  Hemsida: oskardahlbom.se

  Bio: Medievetare som flyttat hem till Gotland för att satsa på tebranschen. Filmälskande familjefar som brinner för reklam, basket och grafisk design.

  Oskar är myset personifierad på Twitter och gillar saker som att baka tillsammans med sin son Gusten och se på film. Han är vegetarian precis som jag, dyrkar NBA och bjuder alltid på värdefulla musiktips om man ber snällt. Han bor med sin fina familj på Gotland där han jobbar med familjeägda Kränku Te & Kaffe.

  Vilken är årets absolut bästa film och skiva enligt dig?

  Oskar: Dessa ligger bra till:

  Film: Cyrus (Mark & Jay Duplass), Winter’s Bone (Debra Granik) och Toy Story 3 (Lee Unkrich).

  Musik: Danny & the Champions of the World – Streets of our time. Jason Collett (2 grymma skivor, Rat a Tat Tat och Pony Tricks). Eels (Tomorrow Morning).

  Fråga gärna Oskar om musiktips! Han är en hejare på det!

  ***

  cirkusanna

  Hemsida: cirkusanna.se

  Bio: Snygg, stark, snabb, sexig, schlagerjunkie, självupptagen och ödmjuk.

  Hon är verkligen ödmjuk ska ni veta! Samt vass, engagerad, bestämd, envis, rättvis och framförallt väldigt gullig när man lär känna henne. Vi har träffats och fikat några gånger i Lund och det är alltid ett nöje som jag hoppas få göra om inom kort.
  Cirkusanna är tillsammans med Max och kommer lämna Göteborg för södra Sveriges stolthet Skåne under nästa år, det ser jag fram emot! Lycka till med flytten!

  Vilken var den bästa schlagerlåten i år?

  Cirkusanna: I ESC eller Melodifestivalen?

  Helen: Det var en rolig fråga! Ta en från varje!

  Cirkusanna: I Melodifestivalen var det nog ”Manboy” och i ESC var det ”Satellite” (som även vann hela sjabraket!).

  Trodde faktiskt aldrig att Manboy skulle hitta in på den här bloggen men där ser man!

  ***

  Triss i jokrar

  ***

  nhurb

  Hemsida: robinbruhn.tumblr.com

  Bio: Allting blir bättre med lite ost på.

  Ja, den här killen twittrar om kebab, get used to it! Han har även stenkoll på det mesta som händer och väver in det i sina tweets på ett väldigt snyggt och smart sätt. Han är kaxig och samtidigt världens vänligaste och den kontrasten gillar jag. Förhoppningsvis kommer han upp till Stockholm under nästa år för jag vill verkligen ses, inte bara höras på telefon. Vi ska nog äta lite vegetariskt då tror jag bestämt!

  Vilket är det bästa spelet du upptäckt i år? (Valfri konsoll!)

  nhurb: Av de jag spelat färdigt måste jag säga Red Dead Redemption (PS3/XBOX360), men tror jag kommer att ändra mig när jag klarat Super Mario Galaxy 2, som jag började lira igår kväll.

  Helen: Något till iPhone?

  nhurb: Till iPhone måste jag nog säga Flick Kick Football eller Fruit Ninja. Game Dev Story är också en favorit!

  Uppdatering några dagar senare från nhurb: Super Mario Galaxy 2 är allt man kan begära av ett spel. Därför korar jag det nu till Årets Spel 2010. Det får 5 av 5 kebabrullar.

  ***

  emanuelkarlsten

  Hemsida: emanuelkarlsten.se

  Bio: Redaktör sociala medier, @Expressen.

  Eliten. Minst. Vi träffades efter hans session om Davit på SSWC och sen dess har vi hängt ihop på de flesta mingel som anordnats här i Stockholm. (Då och då ses vi även för att ha #fblunch med ett gäng Facebook-experter för att bolla aktuellt frågor.) En mycket nyfiken och intresserad ung man som har en förmåga att masstwittra då och då men det gör liksom inget.
  Emanuel är tillsammans med Tea som bland annat bakar söta saker som man kan sukta efter på hennes blogg eller på Facebook.  Missa nu för all del inte att Emanuel har snickrat ihop en app till Söta saker, finns att ladda hem för några kronor!

  Har du något favoritexempel på hur man ska använda sociala medier från i år?

  Emanuel på en av våra fbluncher. Notera frisyren (som han är känd för).

  Emanuel: Kommer inte på något lysande just nu. Är också lite ovillig till det där. Vi blir så fokuserade på ”snabba recept på framgång” när det gäller soc medier.

  Allt handlar ju om att göra samma grej, med nya verktyg. Och se hur det kan användas till vår fördel. I det kommer ju ökad effektivitet, snabbhet och räckvidd. Och crowdsourcing.

  Sedan bygger det mesta på att kunna verktygen och använda det så bra som möjligt. Kan göras med blogg-gräv, twitter-research, eller livesändningar.

  Så – jag är allergisk mot snabbfixar, för det är inte lösningen, helt enkelt. Svar nog?

  Helen: Ja du! Det tackar jag för!

  ***

  Värdefulla och viktiga länkar

  ***

  oskcar

  Bio: Fru, 2 barn, 1 lite mindre företag, 1 lite större företag. Tror världen kan bli bättre.

  Oskar är en guldklimp som kommer följa dig om du följer honom. Han nosar rätt på de bästa artiklarna och bloggarna om genus/feminism och bjuder på allt från musik till sport-relaterade tweets. Jag sa till honom att man kan läsa mellan raderna vilken hyvens kille han är och det borde fler upptäcka.

  Vilken är din egen favoritlista från #eightdaysaweek och varför?

  Oskar: Av alla eller mina egna?

  Helen: Dina egna!

  Oskar: Text: För att det var blogginlägg i lite affekt. Musik: Mina favoriter (då) på eightdaysaweek.se

  För mig var Cornelis en vacker människa och jag kommer aldrig att glömma när jag i mitten av 80-talet, 15 år gammal, sitter på Arlanda och upptäcker att den äldre man som jag fikar bredvid är just Cornelis.

  Jag tittar på honom, han tittar på mig och illröd i ansiktet nickar jag och han nickar tillbaka. Sedan sitter jag och tittar på honom och på människor runt om som reagerar på väldigt olika sätt – en del tittar i smyg och en del ställer sig helt enkelt och fånstirrar. Och jag tycker nog att när det senare hände så skickade jag och Cornelis menande blickar till varandra.

  Läs hela Oskars text om Cornelis.

  ***

  saraberg

  Hemsida: devotionmagazine.se

  Bio: journalist, kock, dj. frilansskriver om kultur, nöje, mat, musik, lagar mat och bakar på beställning, spelar skivor lite varstans men mest på pop songs.

  Bästa sortens twittrare, inte bara för att hennes tweets är små vardagliga iakttagelser som handlar om vad hon lagar för mat, vilken klänning hon har köpt eller vilka kakor hon ska baka. Det är myset att följa Sara och hon har en sådan bra mix och inställning att jag alltid blir nyfiken på vad hon skriver. Dricker kaffe, jämt. Just nu är hon inne på 20-talet rent frisyrmässigt och jag ser fram emot de twitpics som kan tänkas dyka upp.

  Vilket band var roligast att intervjua i år?

  Sara: Hmm, The Drums i Köpenhamn eftersom jag fick hänga med dem i några timmar. I Sthlm fick jag en halvtimme. Var det i år förresten? Kanske @thebeckoncall, men jag vet inte om det heller var i år. Ska tänka lite till!

  The Drums intervjun gjorde Sara i mitten av juni så den tar vi sa polisen! (Intervjun med Christopher Smith) Slänger med en favoritpic!

  Foto: Sara Berg

  ***

  Russinen i kakan

  ***

  entapir

  Hemsida: entapir.com

  Bio: Illustratör/serietecknare och fembarnsfar som skrev MKV-@uppsats om twitter. Ritar och tänker digitalt på UnitedPower i Falun. Smygpysslar med gerillareklam.

  Jesper är en sådan där kille som verkar ha ett längre dygn än vi andra vanliga dödliga. Han jonglerar karriären och familjen med bravur och finner på något sätt tid att vara nyfiken, kreativ och omtänksam utöver det. En mycket fin vän som jag alltid ser fram emot att träffa.

  Vilka illustratörer/serietecknare har impat på dig 2010?

  All rights Estudio Minga

  Jesper: Det har @EstudioMinga gjort (hemsida). Och Martin Kellerman som bara keeps goin, vilket imponerar.

  Helen: Något särskilt som Minga gjort bra? Länka gärna!

  Jesper: det är hela serien med WTF-bilder.. Skickar länk när jag packat/flyttat färdigt! 🙂

  Helen: Jag såg den! Packa på du, jag väljer en fin bild!

  Om du gillar tapirer så är Jesper ett kap och utmärkt att bolla idéer med!

  ***

  tommieohlson

  Hemsida: tommieohlson.se

  Bio: 25-årig fotograf samt cyklist med en förkärlek till landskap. Gillar grafisk design, natur och skägg.

  Karlstads trevligaste twittrare helt klart. Han är tillsammans med Helen (vilket ju är ett utmärkt namn) och är vid det här laget känd på Twitter för sina underbart vackra bilder som man inte kan motstå att hjärta. Omtyckt, busig och otroligt kreativ med en kärlek för ansiktsbehåring. Jag håller tummarna för att vi ses 2011!

  Vilken bild är du mest nöjd med av de du tagit i år?

  Tommie: Men oj, vilken jättefråga! Någon av de i medan du sov-serien tror jag. Mest för att det är platser jag inte kunnat besöka på så många år. Mer personliga skäl en rent fototekniska alltså. Den med solen genom trädet t.ex.

  Helen: Jag håller med om Medan du sov. Kan du inte länka till den du bestämmer dig för? Håller på med ett bus.

  Tommie: Får nog säga den här då. Tagen strax före fyra en varm tisdagsmorgon, klarälven till vänster rök för fullt.

  Jag har flera favoriter från 2009, särskilt de fina djurbilderna han tagit, men den här bilden gillar jag verkligen från 2010.

  Foto: Tommie Ohlson

  ***

  Hårdrocksaw

  ***

  ruggighund

  Hemsida: ruggig.se

  Bio: Grafisk designer på Valentin&Byhr i Göteborg. Snackar mest om design, musik, träning och matlagning men även en del skitsnack.

  Nybliven pappa med ett stort behov av en bakblogg eller två. (En Tumblr, kom igen!) Joacim har en känsla för färg och form och följs med fördel på Instagr.am också där han lägger upp finfina bilder (vissa som får mig att börja gråta). I somras under Bokmässan fick jag äntligen chansen att hänga med honom och det var precis så trevligt som jag trodde. Hoppas på favorit i repris nästa år!

  Har du trillat över någon extra fet street art i år? I sådana fall, vilken?

  Joacim: Banksys Anti-BP replik är en av årets favoriter. När det gäller mer klassisk graf gillade jag osgemeos och futura2000s målning. Gillar även galler-streetarten från tyska kollektivet mentalgassi.

  Helen: Plusettor på de verken! Såg du väggen när du var i NY eller vet du vart den är? Hittade adressen! 320 West 21st street. Lär ju gå dit!

  Grattis igen till de två fina små, det är ett nöje att följa din nya familj. Lycka till med allt!

  ***

  BiaSparrow

  Bio: Litteratur- och musikälskare med lätt tunnelseende. Avgudar Michael Jackson.

  Bokfantasten med de beskrivande uppdateringarna från livet på landet och arbetet inne i stan. Bia jobbar med inköp på Pocket shop och det finns få som har så bra koll på böcker som hon har. Tillsammans med Emma håller de fanan högt för den lilla lila butiken (där jag har jobbat i fem år) och det är härligt att få små anekdoter från kontoret där de håller hus.

  Vilken är den bästa boken du läst i år?

  Bia: Har läst så många bra, men just i dag säger jag The Slap av Christos Tsiolkas. Du då?

  Helen: Jag säger Eating Animals, One Day och Boktjuven!

  Boksnacket fortsätter sen, som sig bör…

  Helen: The Way the Crow Flies av Ann-Marie MacDonald? Potential så till den milda grad!

  Bia: Är detta alltså din årsbästabok? Kan inte se vilken av mina tweets du svarade på (kan man det i nya twitter?)

  Helen: Nej, det här är en av de två böcker Zandra lurade på mig. Den första hatade jag, den här älskar jag nog.

  Bia: Misstänkte det. Hon har rekommenderat den till mig också men vår smak brukar inte stämma så bra så jag har struntat i den.

  Helen: Haha! Du ska få låna den här av mig när jag är klar, jag går i god för den!

  Bia: Ok, då säger vi det.

  ***

  FBlunch

  ***