Och där var dag två över! Det har varit två fullmatade dagar och jag är väl medveten om hur geekig den här bloggen har varit den här veckan men jag älskar det! Vilket fantastiskt tillfälle att träffa en massa smarta, grymma människor som jobbar med liknande saker som en själv. Jag lämnar denna meetup full av inspiration och ser fram emot nästa gång!

Nu ska jag ta en geekfika med Therese och sen rusa vidare till SSWCrunch. Alla är givetvis välkomna dit! Vi ses!

Social Business: Fjärilseffekten – att nät-värka fram ett företag

Om hur nätverkande, både online och offline, kan bidra till oanade effekter på många plan i livet. I möten med andra människor kan du få syn på nya sidor och möjligheter hos sig själv och andra. Pernilla Näsfors delar med sig av lärdomarna från sin förvandling från en förpuppad anställd till att bli en fritt flaxande social webbentreprenör.

Kommentarer: Pernillan tipsar om att nätverka, mingla och lära sig olika saker. Tweetups, seminarier, bloggpass är utmärkta för detta. Se till att ha ett sparkapital när du startar eget. Lev som en student. Early bird-rabatter, dra av på företaget. Kombinatör. Kommunikatör och företagare. Prio: välj bort saker. Vill jag? Behöver jag? Just nu? Du kommer behöva välja bort roliga saker, sikta på det som ger pengar i början. Följ din passion. Nätverka. Våga.

Social Business: Tagga rätt, lätt som en plätt?

En session om struktur, språk och återfinning.
Med Sofia Engvall

Kommentarer: Taggar och ämnesord är samma sak fast i olika sammanhang. Ibland behöver orden vara mer specifika. Tagga för att andra ska hitta dig och för att kunna navigera på din sida. 2-3 taggar räcker. Taggar du för generellt eller för smalt är det ingen som hittar. Om du byter tagg på ett ämne, lägg på den nya på den gamla istället för att gå in och ändra på alla inlägg.

Social Business: Sökmotoroptimering -så mycket mer än den egna webbplatsen

Hur kan du påverka sökresultaten till din fördel?
-Rykteshantering i sökresultaten
-Sociala kanaler att arbeta med för synlighet
-Att vara proaktiv och kreativ för att synas på relevanta begrepp
-Att skriva för både sökmotorer OCH läsare
Med Petra Snickars

Kommentar: Account Manager, Search Integration. 16 miljoner sökningar i månaden i USA. Google är en självklar del av sökandet. Är det Google säger sant? Bildsök är också vanligt. Geek Girl ligger högst upp på Google söklista, men det stämmer inte för bildsöket. (Gäller ej för ”Geek Girl Meetup”.)

 • Vilka kanaler är relevanta för er?
 • Vad konkurrerar ni mot om rankningen?
 • Hur mycket yta kan ni ta på topp 10?

Relevanta kanaler för synlighet: WP, NewsDesk, FB, Twitter, YouTube, Flickr. Sökmotorerna vet att det händer mycket på MyNewsDesk så därför är de ofta inne där, samtidigt som de har många ingående länkar så de rankar väldigt bra. Facebook fanpage (sida) är öppet och kommer klättra. Twitter är en bra kanal för att skapa länkvärde, särskilt om många RT:ar. YouTube rekommenderas! Ögonen letar upp dessa i sökresultaten för att ögat tilltalas visuellt av bilder bland texten. Samma med Flickr. SERP = Search Engine Result Page.

Viktigt att jobba med rykteshantering, bättre att säga något än att inte säga någonting. Ju mer ni skriver desto större chans att få bort negativa sidor till sid 2 i sökresultaten. Sök på Tiger Woods! (PS, ingenting om golf vid tillfället, ni vet när.)

Skriv för läsare OCH sökmotorer. Människor är smartare än sökmotorer, de kan inte koppla synonymer. Massakrera inte texten till förmån för sök. Tänk på sök INNAN du skriver! Ha två ord i bakhuvudet redan från början som du vill ha med.

Namnge dina bilder! Vanligt att inte hitta företags loggor, ofta döpta till logo_2.jpg. Skriv inte babybädd, skriv vagga!

 • Vilka sökord vill du äga?
 • Har du valt rätt begrepp?
 • Pratar du och målgruppen samma språk?
 • Har du en strategi för att hantera negativa sökträffar på dina ord?
 • Vet du hur din söknärvaro ser ut?

Tips: Google Analytics, gratis!

Social Business: 2 svenska kvinnor bakom toppsäljare i App Store

Avsaknaden av en tilltalande träningsapp gjorde att Susanne Jarl och Caroline Nilsson gick samman och skapade en träningsapp med träningsprogram som faktiskt fungerar, är snyggt förpackad och användarvänlig. Susanne och Caroline med sig av historien bakom PoWorkout, tips och erfarenheter kring utveckling samt marknadsföring av en app.

Kommentar: Träningsapp för iPhone. 12 träningsformer, tre olika övningar till varje, 30 olika nivåer. Övningsordning eller cirkel och sen kör man igång. Appen berättar för dig hur man gör. Om man inte vet finns det video och instruktioner samt tips och alternativ. När man är klar får man vila i valt antal sekunder och kan se hur länge man har kvar av träningen. Jag är klar. Då får man poäng. Totala poäng, allt beroende på vilken tid och nivå man jobbat med. Dela på Facebook och Twitter . Ser man sina vänner?

Hittade ingen tilltalande app. Idén föddes. Plan för release. Texter och video. Koncept. Skickade in den till AppStore. Lång väntan (en vecka). Bloggevent. Goodiebag samt testa appen. Bra med feedback. Detaljer som finputsades innan releasen. Bra sök. Metro gav verkligen resultat och de hamnade etta. Har lanserat en site som kommer vidareutvecklas med mer medlemsfunktionalitet. Facebook-sida (ej färdig strategi). Twitter för marknadsföring utomlands. Mycket jobb. Hade ett intropris på 15 kr, nu kostar den 22 kr. (Svarar inte på hur många som har laddat ner den. Hm, har det med priset att göra? Tänker att det är så lätt att ladda hem en app som kostar sju spänn.)

Tips till dig som ska skapa en app!

 • Skapa ett varumärke som är unikt.
 • Registrera domännamn
 • Skriv presslease tidigt
 • Be nöjda användare att skriva en review i AppStore (5 minimum)
 • Lite-version gratis
 • Bra att göra GUI tidigt.
 • Undvik buggar (Apple är långsamma, dåliga reviews sprider sig snabbt)
 • Tid för marknadsföring (Ännu mer än man tror)
 • Lev med appen (Nya versioner, håll kontakt med de som använder den)

@PoWorkout @GymGlam @susnet

Social Business: Internetmarknadsföring i verkligheten

Det pratas mycket om innovativa lösningar för marknadsföring på internet. Allt större fokus och allt mer pengar läggs på sociala medier, nischade kampanjer och superspetsad målgruppsstyrning. Men för att vara förberedd på att ge sig in i den här djungeln utan att förblindas av alla visioner och nytänk kan det vara bra att ha med sig hur internetmarknadsföring har sett ut och fortfarande fungerar – i verkligheten.
Med Petronella Turesson.

Kommentarer: Vanlig traditionell media kostar väldigt mycket pengar men det finns saker att lära sig från den gamla skolan. Säljkår hos sajten/annonsnätverk, har kontakt med kunder och mediabyråer som sålde in placeringar på hemsidan. Wyatt är ett exempel. Målgruppsstyrning vs integritet. En man från Göteborg på 32 år går in på din sajt 2 gånger din vecka och är intresserad av resor och kultur. Beteendestyrd annonsering kommer komma mer framöver. Ju smalare du riktar, desto dyrare blir det. KPI – key performance indicator, CPP – cost per click, CPM – cost per mille, CTR – click through rate, ROI – return of investment. Printannonser på nätet är inte så roligt när det finns så många fler möjligheter på webben.

En bra banner:

 • Utnyttjar interaktiviteten och möjligheterna på internet.
 • Drar uppmärksamhet utan att irritera
 • Räknar inte med att få klick

Apoteket har en rolig banner just nu. (De som inte har kamera kan inte använda den.) Ärlighet varar längst? De som klickar på banners är lågutbildade kvinnor. Inte den mest köpstarka gruppen.

Lärdomar:

 • Det kan löna sig att tänka utanför boxen men man får vara beredd på att det kostar tid och pengar.
 • Banners är kanske inte så roliga men utan dem skulle internet stanna.

Precis som igår är infotexten tagen från hemsidan medan kommentarerna är mina egna.