Jag lyssnar på senaste avsnittet av I nöd och lyft med det gifta paret Kalle och Brita. Det är officiellt en podcast om träning men den handlar minst lika mycket om deras privatliv och övriga intressen. Därför är det inte det minsta märkligt att Brita väljare att avrunda podden med att ta upp Kim Kardashian, som precis välkomnat sitt tredje barn till världen.

#momofthree

Ett inlägg delat av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Brita provoceras av att Kim Kardashian lagt upp en bild av sig själv i tajt linne med texten #momofthree när hon valt bort att föda det själv, trots att hon kan, för att det är jobbigt och istället överlåtit det till en surrogatmamma. ”Vissa grejer måste väl vara jobbiga?” undrar Brita upprört.

Vi hoppar in 38:07 i podden för att höra vad Kalle svarar!

Kalle: Ja, fast det här kommer antagligen bli en jobbig diskussion mellan oss två för det tycker ju jag om att skaffa barn… om att kvinnor skaffar barn på egen hand. Det tycker jag, det är ju samma. Alltså vissa grejer ingår i att skaffa barn och det är ju det att man då måste stå ut med att leva ihop med nån annan eller i alla fall ligga med någon annan.

Brita protesterar över att många blivande farsor lämnar kvinnan under graviditeten och inte tar sitt ansvar.

Kalle: Verkligen! Men, för att skaffa ett barn så måste man hitta nån att para sig med. På samma sätt som man måste ha barnet i magen, på samma sätt som man måste ta hand om barnet när det kommer ut.
Brita: Men, kan vi inte hålla oss till Kim (Kardashian)?
Kalle: Jo!
Helen: Nej! Kalle, det går alldeles utmärkt att föda barn utan en partner. Ibland kan det, tro det eller ej, till och med vara skönt att slippa ha en partner som delar dina förlegade åsikter.