Broderi systeri helalf.se

Det är ingen idé att ens på skämt nämna att man vill brodera något när ens killes mamma är gammal syslöjdslärare. Se så fina färger hon plockade fram till mig i söndags när vi var i Umeå, som godis för ögonen. Helt omöjligt att motstå.

Broderi systeri helalf.se

Jag fick tydliga instruktioner om hur man broderar olika typer av stygn och fastnade för stjälkstygn. Minns att vi broderade i skolan men det var korsstygn, du vet, när tyget är som ett fint nät. Det är klart mycket roligare att sy på ett gammalt lakan istället, då behöver man inte förhålla sig till några rader.

Broderi systeri helalf.se

Det första jag broderade var cykeln. Jag googlade på ”cykel illustration” och skissade lite med blyerts direkt på tyget, sen satte jag igång.

Broderi systeri helalf.se

Ekrarna sydde jag efter tips från Christina med dubbel sytråd, det blev bra! Sen skissade jag cykelcitatet Efter uppför kommer nerför men oops, det fick inte plats! Bokstäverna jag ritat upp var lite för små för att hänga med i kurvorna så att säga så jag kortade ner det lite.

Min kille säger att eftersom cykeln är där håller citatet ändå, i annat fall betyder det ju raka motsatsen mot vad jag egentligen vill säga.

Broderi systeri helalf.se

Satt i går kväll och broderade ett paraply och en sol och i kväll blir det lite fler saker. Det är alltså inte klart än men åh, så roligt det är!

Jag som trodde att cykel var min nya grej och så var det egentligen cykelbroderi. Eller systeri som jag tycker är ett passande namn på denna aktivitet.