Gilda. Troligtvis den bästa second hand-butiken i Marais? 51 Rue de Temple!

När jag var i Paris för två somrar sedan stötte jag på en vintagebutik som hette Gilda i Marais (51 Rue de Temple) och damen som jobbade där, möjligtvis Gilda i egen hög person, tyckte att jag skulle köpa den här rosiga historien. Jag minns inte varför jag tackade nej men troligtvis handlade det om priset och jag har ångrat mig sedan den dagen.

Tänker mig topp och hög kjol i blommigt tyg som sommarprojekt.

Därför blev jag extra glad när vi gick förbi Tygverket på S:t Paulsgatan i går och tjejen som jobbade i butiken hade sytt upp en liknande outfit och klätt provdockan i fönstret med den. Jag var tvungen att gå in och prata tyger med henne (kjolen hade hon plisserat vilket krävde ungefär 1,5 meter tyg och till toppen gick det åt ungefär en halvmeter) och det slutade med att jag stod i provrummet och provade toppen som av en slump var i min storlek. Givetvis köpte jag mönstret till och fick några andra riktigt fina till på köpet.

Rosor Rosor

Tanken är att en kort topp och hög kjol ska bli mitt och Christinas sommarprojekt. Efter upptåg som Vad veganer äter som duk och ett reflexhalsband med stjärnor känns det som att vi tar det till nästa nivå den här gången. Det svåraste för mig kommer bli att välja tyg men jag slår vad om att det kommer bli blommigt!