Oumph! är ett riktigt bra köttigt alternativ för den som vill minska på mängden mat som har haft ett hjärta. #vadveganeräter

Från och med nu har Citygross fått in sojaköttet Oumph! och eftersom vi så sällan är där passade jag på att köpa en av varje sort, även om de är ganska dyra. The Pure Chunk, The Pure Stripe, Grill, Kebab, Jerk och Pulled Oumph!

Vi lagade Grill i går som serverades med skivad potatis i ugn, bea och guacamole och det doftade riktigt gott i pannan. För den som har problem med att sojaersättningar ser ut som kött och är köttigt som kött är det här inte en produkt att rekommendera men för den som äter kött från djur och vill minska på det är det ett utmärkt alternativ.

Fikar black bean brownie med jordnötter och nougat- och chokladglass från Lovice. #vadveganeräter

Till efterrätt serverades nybakad Black Bean Brownie med salta jordnötter och nougat- och chokladglass från Lovice. Jag har inte ätit det märket innan men bara hört en massa gott och mycket riktigt – otroligt krämig och go glass.

Min syrra tipsade vidare om det till sin polare vars tvååriga son är laktosallergiker och han blev väldigt förtjust i den, kul! Min svåger sa att vaniljen smakade precis som riktig gräddglass. Det är på den nivån veganska alternativ ligger.

Under alla år som jag inte har ätit kött, halva mitt liv ganska exakt, har jag bara hört ett enda argument för att äta kött, om och om igen. ”Det är gott.” Ändå är det alltid mitt val som ifrågasätts. ”Jaha, hur kommer det sig att du är vegetarian/vegan?”

Argument för att äta köttArgument för att inte äta kött

Alternativen är bra. Argumenten är bra. Så varför envisas vi med att fortsätta äta djur?