Bamsy

Eftersom jag inte har några semesterdagar kvar (helt okej eftersom de togs ut i New York!) går jag till jobbet som vanligt i dag medan han jag har kär är kvar i Umeå.

Bamses husse alltså!

Bamsy

Det är precis lika kallt i Stockholm som i Norrland. I sociala medier sprids information om hur man kan hjälpa de människor som annars skulle ha fått sova utomhus att söka sig till Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan. Ett perfekt sätt att låta en tom lokal göra nytta! Enligt deras hemsida är det Stockholm stad som har bett om hjälp med husrum men många tror nog att det är kyrkans initiativ.

Jag kikade på Svenska kyrkans hemsida och Facebook-sida men hittar ingen info om att detta görs, vare sig i Birkastan eller på andra ställen. Borde inte alla landets kyrkor slå upp portarna och söka efter frivilliga lokalt för att kunna hjälpa så många som möjligt? Väntar de på att kommunerna ska be om hjälp?

Rent spontant känns det som att detta borde vara ett stående erbjudande vid minusgrader.