Sergels-torg-Skateboard-1978–2014

Ricky Sandström. Andreas Engelkes. Tomas Olsson. Ali Boulala. Mattias Ringström. Casper Plass. Elvis Löwdin. Ingemar Backman. Chris Åström. Magnus Gyllenberg. Svårt att begränsa mer än så men de var några av mina absoluta favoriter i mitten av nittiotalet när skatetävlingar anordnades regelbundet, jag och min bästis köpte DC Shoes på G-Spot och ZTV sände ett av sina bästa program någonsin. Edge.

Min kärlek för skate resulterade i att jag gick runt med baggy brallor långt upp i vuxen ålder. En frihetskänsla svår att sätta ord på.

Idag öppnar utställningen Sergels torg: Skateboard 1978–2014 på Kulturhuset och jag tänkte gå förbi efter jobbet nästa vecka för att se om jag kan få syn på någon av mina gamla idoler. Det går rykten om att Ali Boulala av alla människor är där.

Malmöskate

Missa inte Fattas kampanj Fatta skate!