”En läkare tog ställning när SD:s partiledare Jimmie Åkesson besökte Norrlands universitetssjukhus. För patientsäkerhetens skull ställde han sig i vägen och meddelade att Åkesson inte var välkommen.” När jag läste den artikeln i går kväll på SVT kände jag hur mitt hjärta, som så ofta, bankade extra hårt för Umeå.

Vid kvart över sex i morse vaknade jag till ryktet att den läkaren är Jon Brännström vilket fick mig att ta ett glädjeskutt ur sängen! Såklart! Under dagen i dag när jag fick det bekräftat via ett sms började jag gråta. Jag är så stolt över att ha kallat honom min idol de senaste 20 åren.

Jon riskerar nu repressalier från sin arbetsgivare – för att han inte ville att någon skulle känna obehag på sin arbetsplats. Så ser Sverige ut våren 2014 när vi har ett lögnaktigt rasistparti i riksdagen. Det – om något – är jävligt obehagligt. I höst blir det ändring på det.