Emanuel skriver i DN om att han börjat akta sig för att sprida vidare artiklar som uppenbart är ute efter att provocera fram en spridning. Jag skrev en liknande tweet härom veckan men då handlade det om politiker, att vi ger gratis PR till de som inte förtjänar det, och tycker att det hade varit en viktig poäng att ta med. Politikerna i sin tur har en tendens att mest prata illa om andra partier istället för att lyfta fram vad de själva kan erbjuda.

Kanske är det så att vi är mer benägna att höja våra röster när de gäller de vi inte röstar på, snarare än de vi faktiskt tror på för att vi inte öppet pratar om det? ”Jag ska rösta på de jag alltid har röstat på” gäller inte heller längre för många och en stor del vet inte ens vilka de ska rösta på.

Jag behöver själv bli bättre på att prata politik med mina vänner, gör det du med! Och börja uppmärksamma de politiker – de kan ju finnas fler olika, kanske från flera olika partier – som gör och säger något bra. Som du håller med, som du inspireras av.  Det är en bra uppvärmning.