Fick en ros i dag för att jag var först in på Sköndals nyrenoverade bibliotek!

På torget i Sköndal ligger ett nyrenoverat bibliotek som i dag öppnade upp för allmänheten. Bland alla dagisbarn som köade utanför och roade sig med att slicka på fönstren stod även jag och när bibliotekarien prick klockan 12 släppte in oss i värmen var jag, i min iver, deras första besökare. För det belönades jag med en vacker röd ros som passade väl in på mitt kärleksfulla uppdrag!

Jag har aldrig någonsin varit i Sköndal innan (eftersom det ligger käpprätt åt ett helt annat håll än det jag bor åt) men efter ett envist detektivarbete på hemsidan har jag dragit slutsatsen att de av en slump råkat hålla Lotta Lundgrens bok Tio lektioner i matlagning som gisslan under de veckor renoveringen pågått. Boken är fullkomligt omöjlig att låna någon annanstans i stan men nu är den äntligen min!

Jag vill härmed tacka alla Kitty-böcker jag någonsin läst!

Det är precis såhär jag vill avsluta årets biblioteksturné, med en av årets absolut bästa böcker i min famn. Under resan hem på buss och på tåg började jag bläddra i den och känner nu att jag både måste äga den och ge bort den, och visst går det smidigt att bara beställa boken  nätet, men vad är utmaningen i det?