Peter Sunde skriver i ett blogginlägg inför premiären av TPB AFK att han inte är riktigt nöjd med hur han framställs, något som Niklas Strömstedt plockar upp i en tweet.

Niklas om någon borde veta att skivförsäljningen i det här landet helt går hand i hand med om du är med i ’Så mycket bättre’ eller inte. Peter Sunde är inte ett hot mot er artister, han är helt enkelt en del av den tekniska utvecklingen på 2000-talet som i förlängningen möjliggjort att Spotify har fått en sådan enorm spridning världen över, något som givetvis gynnar både skivbolag, artister och fans. Och Sverige.

Jag är inte säker på om det är ett dumdristigt mod som de tre herrarna visar upp men jag uppskattar verkligen humorn filmen igenom. Och allvaret. Det finns en scen när Peter samtalar med en boss på Universal och jag önskar att vi hade fått se mer av den typen av diskussioner för jag gissar att sådana uppstår hela tiden. Det är i de ögonblicken som jag känner att Peter borde få föra vår talan i de här frågorna, om upphovsrätt, om användare, om data. Det är ett ämne som berör många och intresset kring honom som person är ytterst välförtjänt, hans hjärta och hjärna sitter på helt rätt plats.

Jag leker med tanken på att Peter Sunde, med sina värderingar och sin erfarenhet, skulle bli politiker, troligtvis i Vänsterpartiet. Den tanken är såklart svindlande (för jag tror inte att han skulle vilja bli politiker) men för mig, som trots min kärlek till ansiktsbehåring helt lamslagen sett på hur den politiska diskussionen i Sverige har gått från en fascination vid en herres mustasch till att falla stuprätt utför de senaste åren, tänds i alla fall ett litet hopp om framtiden.

Fildelning är ett faktum och vi kan inte gå tillbaka till hur det var innan folk började ladda ner. Vi vill ha allt innehåll gratis och vi vill helst ha det nu, det är ett beteende som de flesta har vant sig vid för länge sen. För kidsen som växer upp nu är det helt naturligt. Det hjälper inte någon att en artist slänger ifrån sig en sur tweet till en person som redan har en dom hängande över sig, rikta istället blicken mot vad branschen gör för att anpassa sin affärsmodell efter oss användare. Peter har startat Flattr, vad har skiv-, spel- och filmindustrin gjort förutom att komma med hot och förbud?