Jag minns när det inte fanns någon retweet-knapp på Twitter. Istället fick man kopiera innehållet, klistra in det i ett Word-dokument och faxa det till Twitter så beroende på tidsskillnaden kunde det dröja några timmar innan… okej, inte riktigt så illa. Snarare lite så som Lisa Magnusson gör nu, man kopierade texten och skrev in RT innan. Nu för tiden kan du ju till och med klicka på den inbäddade tweeten här ovan för att upprepa det jag skrivit.

Det är även mycket enklare att mäta hur tweets får spridning. Jag får som mest fart på mina när jag söker jobb eller är förbannad på ett företag och då använder jag Retweet.co.uk för att följa hur många som nås av den. Med reservation för att folk scrollar förbi nästan allt i sin feed! Hampus sammanställde nyligen 2012 års mest spridda tweets genom att helt enkelt bygga en egen lösning, så som utvecklare gör.

I går twittrade jag att fler skulle respektera djuren om de kunde spruta eld och det var roligt att den fick spridning, särskilt som jag använder appen Boxcar för mentions och har ljudsignalen inställd på en kvittrande fågel som ljuder så fort någon RTar, följer eller stjärnmärker. Det var som ett zoo här hemma! Och även om det är en rätt lustigt mental bild som dyker upp är jag såklart helt seriös. Vem skulle få för sig att slakta en eldsprutande gris?