Jag rensar bland mina kontakter, kikar igenom mina bilder, uppdaterar min profil, lägger till personer jag gillar på Instagram (som Josefin och Lisa, du hittar deras bloggar här och här), gillar när jag får pushnotiser om att någon lagt till mig som kontakt eller kanske skrivit en kommentar och känner kort sagt myset med Flickr-appen.

Karusell

Den är så smart som inte spammar feeden, jag vet ingen annan app som visar nya uppdateringar på tvären, så en kan enkelt slänga upp 20 nya bilder utan att det gör något. Framförallt gillar jag att Flickr, som är en sådan bra sida, äntligen har fått en app som den förtjänar. Och att jag ser mina bilder med nya, större ögon. De är inte fyrkantiga längre.

Snabb guide till appen! Ikonen längst nere till vänster låter dig se dina kontakters uppdateringar. De som har laddat upp nya bilder dyker upp högst i feeden och du scrollar deras bilder åt höger för att se fler. Du kan favoritmärka eller kommentera en bild eller välja att dela den vidare om du gillar den. Ikonen för Interesting och Nearby är jag inte så värst intresserad av men kamera-knappen är högst aktuell! Ta en bild (klicka för att få fram ett rutnät, zooma in vid behov eller vänd kameran emot dig) eller välj valfritt antal bilder från ditt bibliotek och ladda upp.

Vinter på kolonin

Vill du lägga på ett filter så gör du det men det går ju lika bra utan! Missa inte att klicka på pennsymbolen, dvs redigera, där kan du välja mellan en mängd olika alternativ: Enhance, Orientation (vrida bilden), Crop, Brightness, Contrast (scrolla till höger) Saturation, Sharpness, Draw, Text, Redeye (scrolla till höger) Whiten eller Blemish. Är du klar? Next! Skriv en Title (rubrik) och Description (beskrivande text) och klicka i om du vill dela bilden till Facebook, Twitter, Tumblr eller en mailadress. Vill du att bilden ska vara publik eller inte? Vill du geotagga den? Välj det som passar! Klicka på Advanced för att enkelt lägga in bilden i ett Set, en Group, tagga en Person, eller tagga med valfritt ord.

Ikonen som ser ut som en person låter dig se din profilsida med info om dina sets (mappar), grupper, favoriter, bilder av dig samt kontakter men framförallt alla dina bilder i en snygg feed. Klicka på ikonen uppe till höger för att se views, kommentarer och favoritmärkningar av dina bilder i fallande datumordning. Klickar du på Activity får du upp senast händelse, kanske en kommentar eller någon som gillat din bild, och om någon har lagt till dig som kontakt kan du välja att lägga till dem tillbaka.

Godisaffären

Sista ikonen, Flickrs blå och rosa cirklar, låter dig söka efter personer, vänner och hjälp. Du kan även gå in på Settings för att lägga till de sidor du vill dela till, justera notifikationer, välja om du vill ha fotofilter, om bilderna ska sparas i fotorullen och om dina bilder ska laddas upp i orginalstorlek.

På samma sätt som jag har den här bloggen som komplement till Twitter kommer jag definitivt använda Flickr som komplement till Instagram men jag är inte säker på att jag lägger ner Instagram helt förrän jag lockat över alla jag tycker om mest till den goda sidan. Du hittar mig här och här.