Det dök upp ett inlägg nu om användarvillkoren för bilder på Pinterest. Det är upp till användaren att själv hålla reda på om bilden är upphovsrättsskyddad och om någon fotograf vill få ersättning skyddar sig Pinterest med att jag som användare även är skyldig att betala deras advokatkostnader.

Om vi nu struntar i det och utgår från att de som laddar upp bilder på www är medvetna om att de kommer spridas för vinden och att det vore väldigt otaktiskt att kritisera 2012 års mest hajpade sida istället för att anpassa sig till dagens nätkultur finns det ändå en fråga många vill ha svar på.

Hur ser jag hur mina egna bilder sprider sig på Pinterest? Enkelt! Fyll i adressen till din hemsida, blogg eller fotosida, där du vanligtvis lägger upp bilder, i länken http://pinterest.com/source/(helalf.se till exempel) så hittar du de bilder som pinnats!

Pst! Saknar du källa på en bild kan du troligtvis hitta den på TinyEye! Om du inte vill att någon ska kunna pinna dina bilder kan du lägga in en kodsnutt som skyddar de små liven.