Jag fick ett mail för några veckor sedan från HansBook a table som gärna ville bjuda på middag i utbyte mot att jag skulle blogga och twittra lite om det för att uppmärksamma att Krogveckan snart drar igång, närmare bestämt den 16-29 februari. Det här inlägget ska alltså läsas som att varje bokstav är en bit god mat som jag precis fått njuta av vilket inte är så tokigt. Emanuel fick även han en inbjudan så killarna styrde upp ett datum som passade oss båda och i går var det så dags!

Trots Emanuels förmåga att inte veta vilken hållplats vi skulle använda oss av när vi sågs med enbart fyra minuters mariginal hann vi med rätt buss ut till Hotell Skeppsholmen och in i värmen lagom till klockan sju. Bakom oss i dörren stod Hans, som inte alls ser ut som en Hans, och tillsammans slog vi oss ner med goda drycker som sällskap i väntan på en fjärde gäst. Hanna jobbar som webbredaktör på Allt om Mat och vi drog en kort presentation av oss själva innan det var dags att sätta sig till bords.

Jag åt lunch på Pontus matsal häromdagen med några säljare och det var bland det godaste jag ätit, trots att rätten inte ens står på menyn. Silkestofu, be att få den! De vann nyligen Gulddraken för sitt koncept med billiga priser på obekväma tider och det ligger verkligen något i det. Om man ges en möjlighet att äta lite billigare så är man mer benägen att testa nya ställen som man sen eventuellt rekommenderar till andra och själv besöker igen. Maten var faktiskt riktigt god även på Hotell Skeppsholmen men det var framförallt människorna som gjorde hela skillnaden.

Vi blev väldigt väl omhändertagna vilket öppnade upp för en trivsam stund ihop. Det är något speciellt med servitörer som rätt efter rätt är så ut i fingerspetsarna artiga och måna om att man har det bra. Vi hade en riktigt trevlig sådan som jag inte kunde låta bli att busa lite med och han bollade tillbaka mina skämt utan att blinka.

Det är otroligt roligt att lära känna nya människor, särskilt i sällskap med Emanuel som har försökt förstå sig på mig så länge nu att han själv berättar för andra om hur jag är. Jag tror bestämt att han använde ordet unik! På ett bra sätt. För att jag kan bjuda upp mina vänner till dans klockan tre på dagen till exempel, sånt gillar han. Jag uppskattar vår vänskap oändligt mycket.

Hans, som inte ser ut att heta Hans, var så trevlig att jag åt lunch med honom i dag faktiskt! Sen kom vi på att han kanske skulle haka på till vegotweetupen i kväll och bestämde oss för att tre måltider på raken var lite väl mycket när man precis har träffats. Under middagen råkade jag kalla honom för teddybjörn, eller ja, jag twittrade om det till alla som följer mig och Emanuel RTade det, men det skyller jag på hans mysiga kofta. Egentligen är han enligt uppgift en så kallad bad boy. Mm, visst.

Hanna var snabb som vinden med att blogga om vår kväll så det ligger redan uppe på Allt om Mat, gå in och läs mer om maten där! Hon använde sig av uttryck och fraser som imponerade på oss alla för att beskriva maten och hade om jag minns rätt även fina ord att säga om vinet också. Vi pratade om trender, bland annat köttrenden som jag hatar, och hon spådde att korvstoppning är det nya surdegsbaket…

Kort sagt, en riktigt mysig kväll med god mat och trevligt sällskap i fokus, så som man gärna har det ibland. I morgon blir det en bit mat med Cattis innan vi ska gå och se Dirty Dancing, ser fram emot det!