Häromdan satt Emanuel och Jack på en restaurang på söder och bad om hjälp med årsbästalistor på Twitter till Ajour. Vilka har varit årets bästa tweets till exempel? Jag har tyckt att många årsbästalistor har haft lite bråttom och helt missat december, en månad som bjudit på mycket fint även om det inte har varit i form av snö eller julstämning. Därför var det väldigt roligt att se att Jack, som den här veckan twittrar från kontot @sweden, helt sonika skapade några av årets bästa tweets, mitt i december!

Lite Justin Bieber-humor sådär som jag gillar! Påpekade genast detta för Emanuel i ett DM och ungefär samtidigt exploderade nyheten om att Sverige gör något helt unikt just nu av stora jättar som The Next Web, Time och Mashable mfl. Sverige är alltså det första landet i världen som låter sina invånare stå för innehållet på det officiella Twitter-kontot, det som Visit Sweden ligger bakom. Och Jack gör oss stolta!

Vilken byrå som ligger bakom den här briljanta idén var inte så svårt att lista ut när David Orlic från Volontaire stjärnmärkte alla mina tweets som hade med @sweden-kontot att göra.

Det var riktigt fint att se glädjen spridas bland mina smarta vänner Philip och Patrick som också jobbar på Volontaire (och som jag gärna träffar snart igen för att höra allt skvaller om den här kampanjen)! Uppdatering: Patrick berättar att det inte är en kampanj utan en långsiktig satsning, desto mer spännande!

Och Emanuel som jobbar med Jack visste inte till sig av glädje när nyheten fortsatte spridas och kunde till slut inte hålla sig från att intervjua honom på Ajour.

En väldigt snygg kampanj som det ska bli fortsatt roligt att följa! Grattis till alla inblandade för det fantastiskt fina mottagandet!