Jag läser att Malmö Aviations miljöchef Ann-Sofie Hörlin blev inspirerad till att införa köttfria måndagar efter att ha läst Äta djur av Jonathan Safran Foer. Jag älskar den boken så otroligt mycket. När den kommer på pocket ska jag ge den till alla jag känner. Köpa upp ett lager och ha för att ge bort till alla jag träffar. Så viktig.

Jag har kollat upp Köttfri måndag lite bättre och hittat en hemsida, Twitter och en Facebook-sida som uppdateras med vad som händer, vilka som inför köttfria måndagar och tips på vad man själv kan göra för att hjälpa till. Jag har lagt till deras banner (ovan) på bloggen, gör det du med!

I måndags började Nordic Light Hotel med köttfri måndag och jag suckar när jag läser igenom menyn och nästen enbart hittar fisk och skaldjur. Fisk är kött, tro mig. Läs boken så förstår du varför. Jag brukar aldrig bädda in SVT Play-klipp på bloggen eftersom de försvinner efter ett tag men det här är en otroligt bra intervju. Med min hjälte.