Tommie frågade mig om jag har några tips nu när han har skaffat en fantastisk Facebook-sida (som jag tycker att alla borde gilla) och givetvis har jag det! Tänkte dela med mig av de här.

  • Eftersom Tommie har många fler underbara bilder än de han lägger upp på Facebook-sidan tycker jag att han ska skaffa en Flickr-applikation och det gör han enklast med gratisverktyget Involver.
  • Han har en blogg, dvs en RSS-feed, som kan knytas till Facebook med samma verktyg.
  • Jag vet att han tidigare med stor framgång haft utställning på Värmlands museum och om det blir fler utställningar kan de ligga som event under Evenemang.
  • Tommie har redan skapat en snygg URL (facebook.com/TommieOhlson) och den bör han ha med i sin mailsignatur, i presentationen på Bloglovin’, eventuella visitkort, Twitter och på alla andra tänkbara ställen där folk hittar info om honom.
  • Han kan även lägga till en Gilla-ruta på sin hemsida så att de läsare som redan tycker om hans bilder ser att han finns på Facebook.
  • Lite överkurs men extra fint: koda ihop en välkomstsida som möter besökaren och som kryssas i som startsida. Den får gärna bestå av en av de finaste bilderna han tagit, lite text om varför han har en Facebook-sida, en välkomsthälsning samt en uppmuntran om att gilla sidan.
In och gilla nu för att följa om han tar åt sig av mina råd!