I går hade Pocketförlaget 5-års kalas på restaurang 1900 och på gästlistan stod en hel del författare, branschfolk, förlagsrepresentanter och annat löst folk, som jag själv. VDn Louise och restaurangens ägare Niklas välkomnade oss varmt.

Precis när vi kom dit, jag hade sällis med Kjell och hans polare Ola, fick man ställa upp sig mot en backdrop och så kom det fotografer och fotade. Jag och Kjell flamsade järnet tills Hans Shimoda kom fram och ville ha mitt namn. Oops!

Det bjöds på mat och dryck och minglades rejält. Jag fick rycka tag i mat-Niklas vid förrätten för att fråga om vegetariskt och blev sen igenkänd som vegetarianen. Ganska praktiskt faktiskt! Överallt såg jag någon som jag inte träffat på länge och ville prata med, fantastiskt!

Bland annat var den finurlige formgivaren Jonas och förlagsalltiallon Jonna där, liksom Piratförlagets klippa Anna och författaren snedstreck Magnus Utvik-favoriten Christoffer. Hej hej!

Där hittade man även Pocket shops stoltheter, bokgurun Bia och markadsföringsfenan Emma, tillsammans med Leopards solstråle Lina. Kjell och Niklas hamnade på bild tillsammans under ett djupt samtal och handen som syns tillhör Piratförlaget-Mattias, känd från Twitter.

Blommor i massor och levande musik bidrog till stämningen, liksom det faktum att det var fri bar.

Mot slutet av kvällen, efter trevliga samtal och riktigt god mat (svamprisotto och smarrig efterrätt) var det skönt att få sjunka ner i soffan bredvid ett gäng pocketshoppare, även om Lina (och jag) slutade för flera år sen.

Sylvia och Ulrika har jobbat på Pocket shop i nästan 10 år och det är inget ovanligt, jag har flera gamla kollegor som fortfarande trivs efter så lång tid. Bia har varit där i 13 år till exempel. Utropstecken.

När jag, Kjell och Ola hade försett oss i baren och ätit alldeles för mycket chokladtryffel var det dags att dra sig hemåt.

Tack Pocketförlaget för ett riktigt härligt kalas och grattis igen!