”Jag tror överhuvudtaget det är nyttigt att ifrågasätta sådant som sker på ren slentrian.”

Jullunch: tzay, potatisgratäng, inlagd gurka, brysselkål med granatäpple och hemgjord bearnaisesås (ej med på bild). #vadveganeräter

Karin skriver så bra om vårt förhållande till alkohol att jag bara måste dela vidare såhär inför jul. Vilken skillnad det skulle göra om vi tänkte efter lite före vi gjorde saker vi alltid har gjort. Av bara farten. Av gammal vana. Tänkvärt!

Tre drycker att dricka i jul:

  • Julmust (förslag: julmustprovning!)
  • Ginger beer
  • Champis

Så coolt att Karin är straight edge nu. :)

Read More

Livsmedelsverkets nya kostråd sätter miljön i fokus för första gången

New York

Livsmedelsverket har kommit med nya kostråd som låter som ljuv musik i mina öron.

– Vi vill ha en förskjutning från mycket mat från djurriket, som kött och mjölk, till mer mat från växtriket, alltså frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Det är ju viktigt för vår planet för att den ska överleva!

Jag håller med!

– Skulle vi få folk att följa de här råden så skulle vi kunna rädda tusentals människoliv, hävdar Åsa Brugård Konde.

Åh, då vill jag hävda att även tusentals djurliv skulle räddas vilket ju är två flugor i en smäll!

– Jag har svårt att se att köttet är en stor klimatbov. Djuren bidrar med många positiva saker. Jag tror inte Sverige skulle se så roligt ut om inga djur betade på markerna, säger Jan Forssell, ordförande för Sveriges Nötköttsproducenter angående rekommendationen att minska köttkonsumtionen av miljöskäl.

Jag funderar på om han menar grisarna? Som ju inte får vara ute. Eller korna? Som står inne större delen av året. Eller kycklingarna? Som också står instängda. Hm. Blir lite osäker där!

Read More

Hur mysigt som helst!

IMG_9824

Jag har fått ta över min syrras dubbelsäng och slog i samma veva till på nya täcken och påslakan så nu är det fest varje kväll när vi ska sova! För Bamse är det dock party hela dygnet eftersom han fullkomligt älskar att ligga där. Mysigaste killen som finns! Älskar när han bor hos mig.

Read More

Sponsrad video: Fritidsresor presenterar årets roligaste julkalender 2014

Den 27 november börjar Fritidsresors julkalender som fram till den 20 december följer den tecknade familjen Svensson när de åker på en tre veckor lång semester till Thailand.

Om du följer deras äventyr har du dagligen chans att vinna presentkort på resor till ett värde av 2 000 kronor genom att svara på en fråga. Har du rätt svar får du en lott till den sista lucköppningen där du kan ta hem storvinsten som är ett presentkort värt 30 000 kronor att resa för!

Följ deras videos på YouTube eller Facebook med start nu på torsdag!

Detta inlägg är sponsrat. 

Read More

Hur många minns suffragetterna från historieboken i skolan?

Rakt!

Än är det några år kvar innan vi kan fira 100 år av kvinnlig rösträtt i Sverige men börja förfesta redan nu genom att läsa Kvinnors kamp provocerar ständigt som snabbt summerar kvinnokampen och det motstånd den mött – och möter än i dag.

Det borde vara obligatorisk för alla skolbarn att få lära sig att kvinnor i alla tider har blivit pissade på, och till och med dött, för att få samma grundläggande rättigheter som män. Så bra utgångsläge för diskussion!

Read More

De första snödropparna

Kajsa Wallin

Jag är så oerhört förtjust i Kajsa Wallins blombilder på Instagram! I sin shop har hon de här ljuvliga snödropparna som jag funderar på att slå till på för att ha i sovrummet. Överlag är jag väldigt sugen på att inreda med prints just nu, antar att det är ett resultat av den mörka årstiden?

Här kommer några fler av Kajsas bilder som troligtvis kommer få dig att vilja följa henne!

Read More

Nyfiken på: mattidningen Vegourmet och en mängd veganska kokböcker!

mynewsdesk-prenumerera

Jag kunde inte gå på releasen i går och har inte sett första numret i hyllan än men förväntningarna på den nya veganska mattidningen Vegourmet är skyhöga! Det känns superlyxigt att ha två tidningar att se fram emot och både jag och min kille kommer självklart prenumerera.

Vår Kokbok Vegan

Om du inte kan få nog av inspiration så kommer Norstedts ut med Vår Kokbok Vegan i april och Tukan Förlag ger ut Från veganens skafferi : 60 naturliga och läckra recept redan i januari. Dessutom kommer Karolina Tegelaars bok om tårtor med flera lager ut i vår.

Ser fram emot att tillfredsställa min inre tant och börja receptsamla!

Read More

Ett veganskt wienerbröd säger mer än tusen ord

Hörde jag wienerbrödsdagen? Perfekt tajming för oss som alltid bakar på lördagar! #vadveganeräter

I går var det wienerbrödsdagen, något vi gärna uppmärksammade här hemma genom att baka och dekorera med glasyr, smält choklad och vaniljfyllning som är färgad gul med karamellfärg för att få fram den där äggiga looken.

För mig är wienerbrödet, bakat på smördeg som vi köpte på ICA, ett oerhört tydligt exempel på att precis allt går att veganisera. Att vi inte behöver djurens kroppar, vätskor och ofärdiga barn för att kunna äta det som vi vuxit upp med och tycker så mycket om. Att det blir så gott utan.

– Men det smakar inte exakt, precis som det brukar.

– Gör det verkligen något när ingen behöver dö?

Read More

Efterlysning! En smartphone som är lika stor som iPhone 4!

Skin från Weskins helalf.se

Jag har haft min iPhone 4 sen sommaren 2010 och känner att det börjar bli dags att köpa en ny! Dock är jag noll intresserad av iPhone 5, 5S eller 6 eftersom jag måste anpassa storleken på telefonen till storleken på mina jeansfickor. Finns det någon annan telefon som skulle kunna passa? Är främst intresserad av en bra kamera! Tipsa gärna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More