Det är dags att bli en yogi!

I dag efter jobbet träffade jag upp Gözde för mitt allra första yogapass! Vi var lite fnissiga först men det byttes ganska snabbt ut mot förälskelse. Vad härligt det är att yoga! I går på pilatespasset övade vi rörlighet så min kropp känner verkligen att den lever nu!

På Instagram tycker jag mest om en yogi som heter Kino. Hon är alltid så glad och gör saker som jag bara kan drömma om att lära mig. Vår lärare pekade ut två av deltagarna som körde passet nästan helt själva och sa att de också hade varit som vi i början. Det lät hoppfullt!

Nästa steg blir att köpa boken som Kajsa tipsade mig om. Asana Pranayama Mudra Bandha. Förhoppningsvis plockar jag upp några knep från den!

Read More

Tips på veganska hårprodukter!

Maria Nila

Jag såg en stor annons från Maria Nila på baksidan av Stockholms filmfestivals tidning där det stort och tydligt stod ”100% vegan”. Det fick mig att dagen efter titta in hos första bästa frisör och köpa en hårinpackning av bara farten. Så enkelt är det!

Vanligtvis köper jag schampo och balsam från Urtekram eller Faith in Nature men Lush och Body Shop är också bra tips! Gillar när håret doftar choklad, vanilj, granatäpple eller kokos. Samma smaker som jag gillar att äta med andra ord!

Read More

Dålig stämning i kyldisken

Skärmavbild 2014-10-21 kl. 20.16.42

Oatly har svaratstämningen från Svensk Mjölk (LRF Mjölk) och det är något av det nyktraste jag har läst på länge! 27 sidor högst relevant argumentation som jag verkligen rekommenderar att du scrollar igenom.

Oatly presenterar sin affärsidé, konstaterar nyktert att konsumenterna mycket väl ser skillnad på mjölk och mjölkfria produkter i kyldisken (där de står separat och prisskillnaden är markant) – särskilt med tanke på mjölkindustrins långvariga marknadsföring mot oss sen vi var skolbarn – de ger exempel på hur Svensk Mjölks egna produkter uttrycker sig (vilket är lite roligt!) och förklarar vilken skada en sådan här stämning innebär för dem (om de måste plocka bort de produkter som Svensk Mjölk upplever som kränkande) men även för de kunder som faktiskt har valt bort mjölkprodukter av olika skäl.

Har du ännu inte läst igenom kommentarerna i Svensk Mjölks Facebook-inlägg vill jag tipsa om att det är fullt av vettiga veganer! Tyvärr är det även några bönder som känner sig träffade av den raka retoriken men det är egentligen inte nödvändigt. Havren får vi ju från deras skördar. Vi vill bara inte att den ska gå genom kon innan vi dricker den.

Read More

Pastellfärgad information från Mjölken och Skool of Vegan!

SkoolOfVegan1

Via Marie hittade jag finfina Skool of Vegan som förklarar djurindustrin ur ett barns perspektiv, en väldigt tänkvärd strategi för att fundera på vad vi faktiskt utsätter djuren för.

SkoolOfVegan2

Jag kämpar alltid med formuleringarna för att inte trampa någon på tårna. Det brukar ändå alltid sluta med att jag är rätt rak på sak, helt klart för att det är den kommunikationen jag uppskattar mest själv.

SkoolOfVegan3

Missa inte heller sidan Mjölken som precis lika enkelt och pastellfärgat förklarar hur det går till när mjölk produceras i Sverige. Om det är något du inte vill stödja kan du kika på min istället för mjölk-guide!

Read More

Sponsrad video: Toni TV med Oatlys VD

Oatly tillverkar allt från havredryck, chokladdryck och glass till matlagningsgrädde, crème fraiche och drickbar yoghurt. De har tack vare sin VD Toni Petersson gjort en resa de senaste åren, från att sälja livsmedel till att sälja en livsstil, något som verkligen uppskattas! Deras redesign tidigare i år är en fröjd för ögat och de pastellfärgade produkterna finns tillgängliga nästan överallt.

För att visa upp sitt företag har Tonis kollegor uppmuntrat honom att göra en serie kortfilmer som löpande kommer dyka upp här på bloggen. I videon ovan går han ut med grundbudskapet att Oatlys produkter inte behöver passera genom en ko. Istället skapas de direkt av ekologisk havre från den svenska landsbygden och innehåller rent vatten samt en gnutta havssalt. Inget mer. Både hälsosamt och hållbart!

Ko

“Jag tycker att alla företag borde ha en åsikt, de borde ta ställning för vad de tycker. Historiskt sett har det ansetts riskfyllt eftersom man inte velat stöta sig med potentiella konsumenter, men som jag ser det har företagsledare en viktig roll att spela i utvecklingen av samhället och populärkulturen.” 

Jag kunde inte hålla med mer!

Det här inlägget är sponsrat.

Read More

Om två av mina killar

Jag tror att Bamse precis lurade in mig i köket för att klappa honom medan han åt.

Jag har inte sagt det till min kille men jag är så förtjust i att tvätta hans kläder tillsammans med mina! Det är något speciellt med det, något vardagligt. Numera har vi allt vi behöver hemma hos varandra. Numera har vi gjort plats i garderober och lådor för varandra. För vi har två hem.

Han i sin tur har lämnat Bamse hemma hos mig, köpt 12 kg kattsand till kattlådan vi kånkat hit (han har köpt en ny hem till sig så att vi kan pendla med kissen) och 2 kg kattmat som kommer räcka i en evighet. Men i natt sover han hemma hos sig och det känns helt rätt.

Livet som särbo passar mig som hand i handsken! Det är så skönt att vara uppe sent, hinna blogga, plocka lite hemma, äta choklad fast det inte är helg, ligga länge i badet och läsa klart första delen av Under all denna vinter och se på The Trews innan jag somnar. Vi pussar varandra god natt i Skype-chatten. Och Bamse somnar vid mina ben.

Read More

Tre favoriter på Instagram just nu!


Hur mäktig är inte den här bilden? Älskar att få en inblick i systrarna Haims liv. 


Finaste trenden! En fransk ung herre som kallar sig Peritel har startat en tagg som heter #instabroidery. Här en av mina favoritmensbilder!


Jag tror att det var ELLE som tipsade om Josep Font som designar några av de vackraste kreationer jag någonsin har sett för Delpozo.

Vi kollar lite mer!


Åh!


Favorit!


Ack!

Jag är också ENORMT pepp på att #vadveganeräter numera har över 3 000 bilder inspiration. Kanske får lyfta några bra exempel i ett annat inlägg!

Read More

Att vara vegan är ingen smaksak

Älskade Ängavallen

Jag tänker på argumentet ”kött är gott” som ofta kommer upp och konstaterar att det är så långt ifrån grundfrågan vi kan komma. De flesta veganer har någon gång ätit kött och mejeriprodukter. Att vara vegan är ingen smaksak. Inte heller en uppoffring eftersom det finns så oerhört mycket god vegansk mat.

Grundfrågan är: Varför dödar vi djur för att få mat när vi vet om att vi inte behöver göra det?

Jag har så svårt att tro att varje mål mat avslutas med en belåten nick, en klapp på magen och känslan av att ja, det var värt att någon dog för min skull.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More