Skip to main content

Vi har ingen planet B

Med tanke på klimatkrisen är min konsumtionsmotivation rekordlåg. Ändå kan jag räkna ut med stortån att Black Friday, resebranschen och julhandeln kommer slå nya rekord i år. När suget ändå slår till räknar min hjärna automagiskt ut att ex. två paket julkulor från Designtorget skulle kunna beskosta ett nödpaket från UNHCR istället.

Så funkar min hjärna i kristider. Hur funkar din?

Veganskt på Pinchos vid Fridhemsplan

Jag har försökt få bord på Pinchos i några veckor men de är alltid fullbokade. Var förbi där en lördag vid 16:45 – då fanns det inte bort på 1,5 timme. Fattar ingenting! Var så nyfiken på deras veganska utbud att jag bokade in oss kvart över tolv i söndags för en lunch!

Inredningen har ett riktigt charmigt cirkustema som passar fint för kalas i alla åldrar. I det veganska menyn ingår en soft taco med sojafärs, en softbun med pulled jackfruitchili, en tofubowl med mango och pommesblandning.

Tyvärr var både färsen och chilin i princip helt okryddade. Det är inte roligt i munnen då. Tofun, som syns som strössel på bilden, var mer en sallad än en bowl? Det kändes lite snopet. Man kan ju alltid maila och tipsa dem om att krydda maten, men det låter så självklart. Påminn om det i alla fall om du går dit!

Titta under vattnet

Simglasögon och badmössa!

Det är något med den här årstiden – när det är så kallt ute att snön skulle kunna falla ner närsomhelst (idag kom den mycket riktigt på besök!) – och simhallar. Simhallar och fik från 50-talet. Lägg till ett spontaninköp av simglasögon, badmössa och en flytleksak minst lika gammal som fiket så har du min lördag!

På mattan känner jag hur jag mår

I fredags på jobbyogan var jag riktigt trött och undrade nästan vad jag gjorde där. Vi gjorde några av de positioner som vi alltid gör, vår instruktör återkommer till ett gäng välkända övningar varje vecka. Då slog det mig att det är inte skillnaden i positioner som är grejen, det är skillnaden i hur jag känner mig. Genom yogan får jag enkelt svar på hur jag mår just då.

Man kan nog säga att jag längtade efter helgen!

En provhytt är nästan som en annan värld

Provhyttsmys

Jag älskar att gå in i en provhytt och drömma mig bort! När ska jag annars ha på mig en klänning för två tusen kronor än just där och då?

Provhyttsmys

Härom dagen var jag på jakt efter en klänning till julfesten på jobbet och alla jag fick med mig in var i princip svarta. Då jag redan har en svart klänning hemma som bara väntar på nästa fest tror jag att hon får följa med.

Provhyttsmys

Det är alltid kul att köpa nytt men det är minst lika charmigt att ha en relation till ett plagg som länge hängt hemma i garderoben eller på väggen och så vips så har ögonblicket kommit då det är dags att få dansa ihop.

Förra året såg jag ut så här!