Sponsrad video: Fritidsresor presenterar årets roligaste julkalender 2014

Den 27 november börjar Fritidsresors julkalender som fram till den 20 december följer den tecknade familjen Svensson när de åker på en tre veckor lång semester till Thailand.

Om du följer deras äventyr har du dagligen chans att vinna presentkort på resor till ett värde av 2 000 kronor genom att svara på en fråga. Har du rätt svar får du en lott till den sista lucköppningen där du kan ta hem storvinsten som är ett presentkort värt 30 000 kronor att resa för!

Följ deras videos på YouTube eller Facebook med start nu på torsdag!

Detta inlägg är sponsrat. 

Read More

Hur många minns suffragetterna från historieboken i skolan?

Rakt!

Än är det några år kvar innan vi kan fira 100 år av kvinnlig rösträtt i Sverige men börja förfesta redan nu genom att läsa Kvinnors kamp provocerar ständigt som snabbt summerar kvinnokampen och det motstånd den mött – och möter än i dag.

Det borde vara obligatorisk för alla skolbarn att få lära sig att kvinnor i alla tider har blivit pissade på, och till och med dött, för att få samma grundläggande rättigheter som män. Så bra utgångsläge för diskussion!

Read More

De första snödropparna

Kajsa Wallin

Jag är så oerhört förtjust i Kajsa Wallins blombilder på Instagram! I sin shop har hon de här ljuvliga snödropparna som jag funderar på att slå till på för att ha i sovrummet. Överlag är jag väldigt sugen på att inreda med prints just nu, antar att det är ett resultat av den mörka årstiden?

Här kommer några fler av Kajsas bilder som troligtvis kommer få dig att vilja följa henne!

Read More

Nyfiken på: mattidningen Vegourmet och en mängd veganska kokböcker!

mynewsdesk-prenumerera

Jag kunde inte gå på releasen i går och har inte sett första numret i hyllan än men förväntningarna på den nya veganska mattidningen Vegourmet är skyhöga! Det känns superlyxigt att ha två tidningar att se fram emot och både jag och min kille kommer självklart prenumerera.

Vår Kokbok Vegan

Om du inte kan få nog av inspiration så kommer Norstedts ut med Vår Kokbok Vegan i april och Tukan Förlag ger ut Från veganens skafferi : 60 naturliga och läckra recept redan i januari. Dessutom kommer Karolina Tegelaars bok om tårtor med flera lager ut i vår.

Ser fram emot att tillfredsställa min inre tant och börja receptsamla!

Read More

Ett veganskt wienerbröd säger mer än tusen ord

Hörde jag wienerbrödsdagen? Perfekt tajming för oss som alltid bakar på lördagar! #vadveganeräter

I går var det wienerbrödsdagen, något vi gärna uppmärksammade här hemma genom att baka och dekorera med glasyr, smält choklad och vaniljfyllning som är färgad gul med karamellfärg för att få fram den där äggiga looken.

För mig är wienerbrödet, bakat på smördeg som vi köpte på ICA, ett oerhört tydligt exempel på att precis allt går att veganisera. Att vi inte behöver djurens kroppar, vätskor och ofärdiga barn för att kunna äta det som vi vuxit upp med och tycker så mycket om. Att det blir så gott utan.

– Men det smakar inte exakt, precis som det brukar.

– Gör det verkligen något när ingen behöver dö?

Read More

Sponsrad video: Oatlys VD tar hjälp av sin mamma

Oatlys VD Toni tar nu hjälp av sin mamma Ayako, som på 90-talet drev hyllade Restaurang Tokyo i Malmö, för att lyfta sina fina produkter. När de pratar om vilka användningsområden yoghur…nej, grädden har uppfinner Ayako en helt ny rätt, nämligen Janssons Festival. Ett väldigt charmigt ögonblick mellan mor och son!

jansons

Givetvis spinner Oatly vidare detta på sin hemsida där de bjuder på riktigt lockande julrecept, bland annat Janssons Festival och en julig valnötskaka med lingon och citronglasyr.

julkaka

Där kan du även ladda ner Oatly-fiern, ett plug-in till datorn som byter ut de mjölkbaserade produkterna i alla recept på nätet till havrebaserade. Genialt om du frågar mig!

Detta inlägg är sponsrat och bilderna är från Oatlys hemsida.

Read More

”Ju fler som ibland byter kött mot baljväxter och grönsaker desto bättre är det för miljön”, säger Livsmedelsverket

Älskade Ängavallen

Jag har varit lite sne på Livsmedelsverket för att de envisas med att använda öppna landskap som ett argument för att äta djur men de här fina kostråden för vegetarianer och veganer får mig att skina upp!

Just nu har jag en period då jag mår väldigt dåligt av att tänka på hur många som utan att ens reflektera över det äter djur, varje dag, flera gånger om dagen. Hur kan någon äta en gris? tänker jag. De är ju som små hundar. Så busiga och fina! Och då blir jag så himla ledsen över att deras liv inte värderas. Särskilt när jag står i kö och ska beställa mat och hör någon välja fisk, fågel eller ko när det finns vegoalternativ.

Livsmedelsverket skriver till och med att det är enkelt att vara vegetarian! Låt mig då ta tillfälligt i akt och förtydliga hur busenkelt det är att vara vegan och hur många djur som dör i onödan för att du dricker mjölk och äter ägg. Sluta slentrianäta djur helt och hållet! Läs på. De här kostråden är utmärkta att börja med. För djuren, miljön och hälsan. Så jäkla bra argument!

Read More

Skapa ett inlägg på LinkedIn

Skärmavbild 2014-11-13 kl. 08.06.53

Jag har lagt upp två inlägg på LinkedIn, dels ett som handlar om mina bästa jobbsökartips och dels det som länkar till mina 10 tips till dig som jobbar som webbredaktör. När dessa postas så dyker de upp i mina kontakters feed och sparas även så att de syns tydligt i min profil.

Såhär gör du för att skapa ett inlägg på LinkedIn!

  • Klicka på Home
  • Istället för Share an update klickar du på pennan längst till höger i rutan för uppdateringar (Create a post)
  • Då kommer du till en vy där du kan lägga in bilder, text och länkar.
  • Publicera något!
  • Detta hamnar automagiskt på din profil.

LinkedIn

Ett enkelt knep för den som söker jobb och vill lyfta upp en mer målande bild av sig själv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More