Du är så mycket starkare än du tror

All funktionell styrka och boxning börjar ge utdelning. #helenyogar

Det är så roligt att lära sig nya positioner på jobbyogan och sen komma hem och testa själv. Den här gjorde vi i förbigående förra veckan och då var det första gången jag testade den.

Den sitter inte som en smäck än men boxningen (på tisdagar) och funktionella styrkan (på torsdagar) gör att jag vågar yoga, även när det ser så här våghalsigt ut. Fysisk styrka ger mental styrka.

Read More

Fira vegetariska världsdagen med en kycklingsallad!

Veganska nyheter trängs i hyllorna. Det finns nåt för alla sockergrisar. Quorn har precis kommit till butik liksom Hälsans köks dito.

Men ekologiska produkter? tänker du då. Är inte de bra för djuren? Och hur är det med mjölken? Vad ska man dricka istället?

Vad äter man istället? Har du några tips? Om någon fyller år och ni vill gå ut och äta?

Hur blir man ens vegan? Är det kanske enklast att börja med varannan vegan? Har du fler frågor?

Då måste jag passa på att fråga! Hur uppmärksammar du vegetariska världsdagen?

Read More

Mens the Musical

Mens - the musical

Min kollega Mia passade på att testa om jag hade fyllt kulturtant i år när hon bjöd med mig på Mens the Musical på Dramaten och dra på trissor. Det har jag!

Fy farao vad bra det var!

Igenkänning, lycka, glädje, stolthet, skam, känslorna bara forsade över en och vid ett tillfälle, när tre ur ensemblen står utklädda till djur, skrattar jag så okontrollerat att jag känner tårarna börja rinna. Kan endast med ojämna mellanrum kvida fram ett aj då och då för att hästen är så otroligt rolig med tungan hängandes ur munnen.

Mens the Musical, foto Sören Vilks

Informativ, viktig, humoristisk, stämningsfull, det går inte att beskriva hur bra det var. Fantastiskt att se så mångfacetterade kvinnor på scen! En tanke, och önskan, som dök upp mitt i föreställningen var att jag önskade att teater var det uttryck som unga kvinnor fick intryck av i tonåren.

Fatta min potential. Fatta vidden av mig. 456 ägg under en livstid! Tack för en så fin kväll!

Read More

Att äta kött är ett personligt val när allt kommer omkring

Cowspiracy

När jag läser kommentarerna från min favorityogini på Instagram slår det mig varför det ses som ett personligt val att äta kött. Precis som med religion baseras köttätande på tro och inte fakta. När vi väljer att tro på det vi vill är det klart att det är ett personligt val. Det här förklarar så mycket för mig.

Det spelar ingen roll hur mycket fakta som presenteras, lösningen kommer aldrig vara att sluta tro, lösningen kommer handla om ekologiskt kött eller gräsuppfödda djur, som att det spelade någon roll för djuren, som att det ens handlar om dem. Det är ett personligt val, ett högst personligt nöje, och där räknas inte djuren in.

Min favorityogini delade en artikel från en muskelbyggarsajt som listade tio anledningar som förklarade varför växtätare påverkar miljön och djuren i högre grad än köttätare. Kommentarerna var ödmjuka och respektfulla. De uppmanade henne att kolla upp fakta, att se Cowspiracy, att tänka om. Hennes nästa uppdatering konstaterade att det var ”ugly comments” som hon inte behövde bry sig om. Sen skrev hon att small minds can’t comprehend big spirits. Wow. Vad spelar fakta för roll när man har sin tro som trumfar allt?

Jag avföljer inte för att hon har en nedlåtande ton och skakar på axlarna åt fakta. Jag avföljer för att hon har gått över till en yogastil som kallas buti yoga och som inte alls faller mig i smaken. Jag tror helt enkelt inte på den.

Read More

Särbae, hör du mae?

Mr mys.

Min kille har flyttat.

Nu bor han bara en kort promenad från mig så vi är officiellt särbos! Särbo med bae… Särbae? Nae!

Det är något särskilt med att flytta och lämna de stigar man trampat upp tillsammans. Först tyckte jag att det kändes väldigt vemodigt men ju mer vi packade upp och ställde i ordning de saker jag känner så väl igen, och dessutom fyllde på med nya fina saker, desto mer kändes det inte som ett slut utan som en fortsättning. En väldigt spännande sådan!

Höstmys, here we come, och vi har katten med oss!

Read More

Sponsrad video: Zara Larsson – Silent Bus Sessions – Better You

Silent Bus Sessions Zara Larsson Volvo ElectriCity

Zara Larsson valde att ha världspremiär för sin nya låt ”Better you” – på en buss.

Zaras ”Silent Bus Sessions” spelades in i Göteborg i somras där de nya bussarna hade premiär. Ljudnivån på de eldrivna bussarna är så låg att det till och med är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.

– Det var en väldigt speciell inspelning. Dels att sjunga ”Better You” för första gången, men framför allt med tanke på att det ju är en ganska speciell miljö och att passagerarna inte riktigt visste vad som skulle hända, säger Zara Larsson.

En hållbar, tyst och utsläppsfri kollektivtrafik låter som en dröm för mig som stockholmare! Elbussarna drivs av förnybar el och laddas vid ändhållplatsen. Det unika samarbetet som möjliggjort busslinjen heter ElectriCity och består av representanter från näringslivet, akademin, staden och regionen. Se hur resenärerna reagerade på Zaras session och lyssna på nya låten i videon nedan!

Det här inlägget är sponsrat.

Read More

Ny spellista!

Så nöjd över att kroppen är stark och hjärnan tömd på ursäkter som ifrågasätter varför jag springer (regn, kallt, törstig, kissnödig, trött, inga vantar osv). Nu, yoga i värmen inomhus.

Den här årstiden vaknar man plötsligt en regnig dag med en kråka i halsen, så är det bara. Jag är inte där än, tvi tvi, men den dagen kommer troligtvis någon gång de närmaste månaderna. Då kan man inte träna. Inte yoga, inte boxas, inte springa. Därför stickar jag ut nu och trotsar vinden. För att kroppen kan.

Dags att slänga ihop en ny springlista! Har du någon favoritlåt att springa till?

Read More

Namaste mest hela tiden

Untitled

Det är mycket yoga nu! I torsdags var Gözde och jag på Nordiska museet där ett kringresande yogaevent huserade.

Yoga på Nordiska museet Så otroligt häftig lokal! Vi la ut våra mattor direkt på stengolvet och blev sen instruerade av fem olika lärare under två timmar. Jag är inte mycket för att springa lopp men att yoga i fantastiska lokaler skulle lätt kunna bli min grej! Låren brann, ryggen böjdes och jag gick upp i huvudstående. Yoga words of wisdom: det här museet kommer aldrig lukta likadant igen. Det fanns knappt tid att gå hem och lägga sig innan det var dags att gå upp igen för fredagens yogapass klockan sju på jobbet! Hitta det som känns bra. Och i dag är det lördag så då blir det givetvis lite helgyoga. Har förresten fått upp Find what feels good på väggen. Hitta det som känns bra. Favorit just nu!

Jag yogar gärna till Winhill/Losehill, The Weeknd eller som här, till Duvchis fina When the Winter.

Morgonmys

Brukar du yoga till musik?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More