Ett veganskt wienerbröd säger mer än tusen ord

Hörde jag wienerbrödsdagen? Perfekt tajming för oss som alltid bakar på lördagar! #vadveganeräter

I går var det wienerbrödsdagen, något vi gärna uppmärksammade här hemma genom att baka och dekorera med glasyr, smält choklad och vaniljfyllning som är färgad gul med karamellfärg för att få fram den där äggiga looken.

För mig är wienerbrödet, bakat på smördeg som vi köpte på ICA, ett oerhört tydligt exempel på att precis allt går att veganisera. Att vi inte behöver djurens kroppar, vätskor och ofärdiga barn för att kunna äta det som vi vuxit upp med och tycker så mycket om. Att det blir så gott utan.

– Men det smakar inte exakt, precis som det brukar.

– Gör det verkligen något när ingen behöver dö?

Read More

Sponsrad video: Oatlys VD tar hjälp av sin mamma

Oatlys VD Toni tar nu hjälp av sin mamma Ayako, som på 90-talet drev hyllade Restaurang Tokyo i Malmö, för att lyfta sina fina produkter. När de pratar om vilka användningsområden yoghur…nej, grädden har uppfinner Ayako en helt ny rätt, nämligen Janssons Festival. Ett väldigt charmigt ögonblick mellan mor och son!

jansons

Givetvis spinner Oatly vidare detta på sin hemsida där de bjuder på riktigt lockande julrecept, bland annat Janssons Festival och en julig valnötskaka med lingon och citronglasyr.

julkaka

Där kan du även ladda ner Oatly-fiern, ett plug-in till datorn som byter ut de mjölkbaserade produkterna i alla recept på nätet till havrebaserade. Genialt om du frågar mig!

Detta inlägg är sponsrat och bilderna är från Oatlys hemsida.

Read More

”Ju fler som ibland byter kött mot baljväxter och grönsaker desto bättre är det för miljön”, säger Livsmedelsverket

Älskade Ängavallen

Jag har varit lite sne på Livsmedelsverket för att de envisas med att använda öppna landskap som ett argument för att äta djur men de här fina kostråden för vegetarianer och veganer får mig att skina upp!

Just nu har jag en period då jag mår väldigt dåligt av att tänka på hur många som utan att ens reflektera över det äter djur, varje dag, flera gånger om dagen. Hur kan någon äta en gris? tänker jag. De är ju som små hundar. Så busiga och fina! Och då blir jag så himla ledsen över att deras liv inte värderas. Särskilt när jag står i kö och ska beställa mat och hör någon välja fisk, fågel eller ko när det finns vegoalternativ.

Livsmedelsverket skriver till och med att det är enkelt att vara vegetarian! Låt mig då ta tillfälligt i akt och förtydliga hur busenkelt det är att vara vegan och hur många djur som dör i onödan för att du dricker mjölk och äter ägg. Sluta slentrianäta djur helt och hållet! Läs på. De här kostråden är utmärkta att börja med. För djuren, miljön och hälsan. Så jäkla bra argument!

Read More

Skapa ett inlägg på LinkedIn

Skärmavbild 2014-11-13 kl. 08.06.53

Jag har lagt upp två inlägg på LinkedIn, dels ett som handlar om mina bästa jobbsökartips och dels det som länkar till mina 10 tips till dig som jobbar som webbredaktör. När dessa postas så dyker de upp i mina kontakters feed och sparas även så att de syns tydligt i min profil.

Såhär gör du för att skapa ett inlägg på LinkedIn!

  • Klicka på Home
  • Istället för Share an update klickar du på pennan längst till höger i rutan för uppdateringar (Create a post)
  • Då kommer du till en vy där du kan lägga in bilder, text och länkar.
  • Publicera något!
  • Detta hamnar automagiskt på din profil.

LinkedIn

Ett enkelt knep för den som söker jobb och vill lyfta upp en mer målande bild av sig själv!

Read More

Jag älskade bikram yogan!

Perfekta lunchen innan bikramyogan: råris, sallad, böngroddar, sockerärtor, raw falafel, rödbetshummus, torkade fikon och jordgubb- och limeröra. Supergott! #vadveganeräter på Koloni.

I går förberedde jag mig hela dan inför bikram yogan genom att dricka mycket, äta lunch på Koloni (så fantastiskt gott) och en blåbärschiapudding till mellis. Var oerhört nervös när vi gick dit efter jobbet eftersom det verkade så läskigt med värmen men det vara bara att bita ihop.

Vi bytte om i ett märkligt planerat omklädningsrum där alla fick stå på varandra för att få plats och gick sen in i den uppvärmda spegelsalen där mattorna var placerade i tre rader. Med lite hjälp fick vi plats längst bak i rummet där nybörjarna ska hålla till och jag hamnade precis bredvid termometern. Under passet följde jag hur den nådde 44,4 grader…

Wow! Vilken upplevelse! Vilket tempo! Vi hann inte bli trötta, vi hann inte svimma. Koncentration. Fokus på att göra det allra bästa av alla övningar som upprepades direkt efter varandra. Mycket balans. Smidighet och rörlighet. Styrka. Som en present till kroppen, tänkte jag när vi nyduschade och fortfarande uppvärmda gick därifrån. Ögonblicket senare mötte vi en kille som satt utanför en restaurang och rökte och drack öl. Skön kontrast!

Sällan är man så peppad på novembermörkret och kylan som efter ett pass bikram! Jag tog en omväg hem till min kille, förbi Juiceverket vid Hornstull och råkade pricka deras kanske bästa smoothie med dadlar, mandel, vanilj, cashew och havssalt. Mandala sumo. Behövde ändå äta något när jag kom hem och tog det som min kille hade ätit tidigare på kvällen. Våfflor med blåbärssylt och grädde. Livet!

Så himla värt att planera in såna här stunder, kommer leva på detta länge! Namaste!

Read More

Sponsrad video: Det är dags för en annan julsaga!

I min familj brukar julklappsstressen alltid börja med att vi säger att vi inte ska ge varandra några julklappar i år och sluta med att alla får badskum och duschcreme i alla fall. Visst vore det fint om julen kunde handla om att ge till de som inte har något alls istället för att tvinga fram sista-minuten-presenter till de som redan har det de behöver?

När Svensk Handel utser Årets julklapp glömmer de ofta de allra viktigaste. Hjälporganisationerna. I år vill Röda Korset att vi tänker på alla de miljontals människor som är på flykt från den pågående konflikten i Syrien. Många av dem är bara barn. Och vi kan hjälpa dem.

Röda korsets ”Matpaket till Syrien” kostar 77 kronor och ger basförnödenheter som ris, olja och salt till en människa i en månad. Om varje familjemedlem i din familj får ett paket hjälper de väldigt många andra familjer som inte kommer kunna fira jul i år. Men ni ger dem en bra start på det nya året!

Det här inlägget är sponsrat. 

Read More

Bikram yoga för allra första gången

Bikram yoga

För två veckor sen skulle jag och Gözde testa bikram yoga för första gången men då stod det fel tid på studions hemsida så vi var för sent ute, trots att vi var tidiga. Besvikelsen efter alla förberedelser! Men idag är en ny dag och den har bestått av nya förberedelser, skam den som ger sig!

Bikram yogan utgår från 26 positioner som upprepas två gånger under totalt 90 minuter i nästan 40 gradig värme. Därför har jag druckit non stop precis hela dagen, inklusive några glas vätskeersättning för att få i mig salter. Eftersom vi inte får äta två timmar innan passet köpte jag med mig en blåbärschiapudding och åt till mellis.

Är rejält nervös men hoppas att det här ska fördjupa min kärlek till yogan! Återkommer med en summering om jag överlever!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More