Flash Tattoos månne?

Är det jättelöjligt att jag vill ha guldglittrande låtsastatueringar på stranden i sommar? Sheebani från Flash Tattoos väcker ett orimligt ha-begär!

Tänker till den här baddräkten bland annat.

Kanske det ultimata beviset för att jag stilmässigt inspireras mest av de yogis jag följer på Instagram?

Read More

Nytt jobb!

Morgonpromenad till jobbet feat bro, hägg, rådjur, blå himmel mfl.

Jag har inte hunnit skriva det än men jag har börjat på ett nytt jobb som jag trivs otroligt bra på! Mentalt är jag så peppad på stegtävlingar, passerkort och fikaraster att jag inte känner igen mig själv!

Här är en bild från i morse när jag och min kille tog sällis till jobbet, han jobbar nämligen mittemot mig, tvärs över järnvägen. Så fint sätt att starta morgonen tillsammans! Och ett bra sätt att samla poäng till stegtävlingen såklart!

Read More

Vad veganer äter

Det är ju ändå lördag. Eller fredag? Pulled Oumph! #vadveganeräter

Pulled Oumph! med klyftpotatis, dill, vitlökssås och sallad.

Nasi goreng med massa grönsaker. Mums! #vadveganeräter

Nasi goreng med sparris.

Vi kommer "leva på potatissallad i sommar" så här kommer receptet: blanda lite mer Oatlys iMat fraiche än COOPs x-tra "lätt majonnäs" ihop med kokad potatis, en halv hackad rödlök och kryddor. Valfritt med en klyfta vitlök och dill men hey! #vadveganeräte

Tzay med potatissallad och just det, dill!

Bästa hänget med bästa gänget!

Jag äter inte mina vänner, som i den där låten. Det innebär att min mat är skördad, inte mördad. Ät vego för djuren, naturen och hälsan men framförallt för att det är så gott!

Read More

Eftersom det ska regna hela dagen i morgon

Odjurets burgare med cashewmayo kan vara det godaste foodtrucks har att erbjuda! #vadveganeräter

Trots ett rekordkallt maj äter vi glass varje dag och fryser! Foodtrucken Odjuret har den godaste burgaren jag vet men då har jag inte hunnit prova Mögels variant än!

Nya skor, nya skav. #aj

I går köpte jag tyg till sommarprojektet och nya pjucks! Så blommiga att det räcker och blir över!

Vårdofter inomhus.

Mitt kök doftar numera av syrener, hägg och körsbär. Och mat!

Bring on åtta grader och regn! Jag tänker yoga, gå på bibblan och baka, så det så!

Read More

Veganstrumporna är PÅ! Tvätta spegeln har inte blivit AV!

Veganstrumporna är PÅ! Tvätta spegeln har inte blivit AV!

I morse vaknade vi riktigt tidigt av ljuset så det var lika bra att gå upp för att ta vara på den fina dagen! Började med yoga men istället för att komma iväg och springa efter frukost satte jag igång att städa vilket var dumt. Kände plötsligt (?) av tröttheten och hade en massa ursäkter, trots att jag har längtat efter att få springa i flera dagar. Till slut blev jag i princip utkastad vilket hjälpte enormt och när jag väl sprang längs kolonistugorna vek jag av och fortsatte uppför berget, in i skogen, över nedfallna tallar vilket var en tacksam liten utmaning.

Du rör dig så vackert.

Det fina delmålet är att komma ner till vattnet och springa längs med det bort till badplatsen och så tillbaka. Det är så härligt att se vatten, klippor, skog och båtar! Lyssnade på min spring-lista, som nog måste uppdateras snart, och när jag knappt orkade längre slumpades Silvana Imam fram så att jag fick lite extra styrka den sista biten. Sprang mitt allra snabbaste vill jag lova! Musik, sol och löpning är (en fin del av) livet.

Read More

Nu vaknar allt till liv

Vegan

Vegan

Vegan

Vegan

Vegan

Det är helt galet vackert ute nu! Förgätmigej, hägg och violer blommar, syren, kastanj och liljekonvalj står på tur. Framförallt har alla träd vaknat till liv vilket påverkar mig oerhört positivt.

I går när vi tog kvällspromenad satt en koltrast på en skorsten inne på koloniområdet och sjöng medan ett rådjur lunkade ut genom den breda häcken för att gå upp i skogen och sova. Jag blir glad av varenda gråsugga, fjäril och nyckelpiga!

Maj är på många sätt den allra bästa månaden när allt det vi längtat efter plötsligt finns inom räckhåll. Jag njuter i fulla drag!

Read More

Hej COOP!

COOP

COOP väcker just nu uppmärksamhet med en video där en familj bytt helt till eko-varor under ett par veckor vilket jag inte har några synpunkter på men i samband det uppmärksammade jag ett påstående på deras kampanjsajt som jag i flera dagar väntat svar på.

Precis som Naturskyddsföreningen listar de fem produkter som är extra viktiga att byta ut till ekologiska. Bananer och vindruvor, kaffe, potatis, mjölk och kött.

Ekologiskt kött kommer från djur som haft det bra och fått utlopp för sitt naturliga beteende.

Jag kan inte hjälpa att fråga vad som räknas som naturligt. Är det naturligt med tvångsinsemination?  Är det naturligt att döda alla tuppkycklingar direkt efter födseln? Är det naturligt att kastrera kultingar utan bedövning? Är det naturligt för hönor att lägga ägg varje dag? Är det naturligt att skilja kalvarna från korna?

Läs gärna på om naturligt beteende och fundera på om det är okej att en av Sveriges största livsmedelskedjor påstår något sådant. Givetvis skulle de aldrig erkänna att det bästa vore att inte äta djur men är det inte bättre att rent konkret peka på att eko handlar om viss utevistelse, foder och antal djur istället?

Uppdatering:

Sen blev det knäpptyst.

Read More