Pastellfärgad information från Mjölken och Skool of Vegan!

SkoolOfVegan1

Via Marie hittade jag finfina Skool of Vegan som förklarar djurindustrin ur ett barns perspektiv, en väldigt tänkvärd strategi för att fundera på vad vi faktiskt utsätter djuren för.

SkoolOfVegan2

Jag kämpar alltid med formuleringarna för att inte trampa någon på tårna. Det brukar ändå alltid sluta med att jag är rätt rak på sak, helt klart för att det är den kommunikationen jag uppskattar mest själv.

SkoolOfVegan3

Missa inte heller sidan Mjölken som precis lika enkelt och pastellfärgat förklarar hur det går till när mjölk produceras i Sverige. Om det är något du inte vill stödja kan du kika på min istället för mjölk-guide!

Read More

Sponsrad video: Toni TV med Oatlys VD

Oatly tillverkar allt från havredryck, chokladdryck och glass till matlagningsgrädde, crème fraiche och drickbar yoghurt. De har tack vare sin VD Toni Petersson gjort en resa de senaste åren, från att sälja livsmedel till att sälja en livsstil, något som verkligen uppskattas! Deras redesign tidigare i år är en fröjd för ögat och de pastellfärgade produkterna finns tillgängliga nästan överallt.

För att visa upp sitt företag har Tonis kollegor uppmuntrat honom att göra en serie kortfilmer som löpande kommer dyka upp här på bloggen. I videon ovan går han ut med grundbudskapet att Oatlys produkter inte behöver passera genom en ko. Istället skapas de direkt av ekologisk havre från den svenska landsbygden och innehåller rent vatten samt en gnutta havssalt. Inget mer. Både hälsosamt och hållbart!

Ko

“Jag tycker att alla företag borde ha en åsikt, de borde ta ställning för vad de tycker. Historiskt sett har det ansetts riskfyllt eftersom man inte velat stöta sig med potentiella konsumenter, men som jag ser det har företagsledare en viktig roll att spela i utvecklingen av samhället och populärkulturen.” 

Jag kunde inte hålla med mer!

Det här inlägget är sponsrat.

Read More

Om två av mina killar

Jag tror att Bamse precis lurade in mig i köket för att klappa honom medan han åt.

Jag har inte sagt det till min kille men jag är så förtjust i att tvätta hans kläder tillsammans med mina! Det är något speciellt med det, något vardagligt. Numera har vi allt vi behöver hemma hos varandra. Numera har vi gjort plats i garderober och lådor för varandra. För vi har två hem.

Han i sin tur har lämnat Bamse hemma hos mig, köpt 12 kg kattsand till kattlådan vi kånkat hit (han har köpt en ny hem till sig så att vi kan pendla med kissen) och 2 kg kattmat som kommer räcka i en evighet. Men i natt sover han hemma hos sig och det känns helt rätt.

Livet som särbo passar mig som hand i handsken! Det är så skönt att vara uppe sent, hinna blogga, plocka lite hemma, äta choklad fast det inte är helg, ligga länge i badet och läsa klart första delen av Under all denna vinter och se på The Trews innan jag somnar. Vi pussar varandra god natt i Skype-chatten. Och Bamse somnar vid mina ben.

Read More

Tre favoriter på Instagram just nu!


Hur mäktig är inte den här bilden? Älskar att få en inblick i systrarna Haims liv. 


Finaste trenden! En fransk ung herre som kallar sig Peritel har startat en tagg som heter #instabroidery. Här en av mina favoritmensbilder!


Jag tror att det var ELLE som tipsade om Josep Font som designar några av de vackraste kreationer jag någonsin har sett för Delpozo.

Vi kollar lite mer!


Åh!


Favorit!


Ack!

Jag är också ENORMT pepp på att #vadveganeräter numera har över 3 000 bilder inspiration. Kanske får lyfta några bra exempel i ett annat inlägg!

Read More

Att vara vegan är ingen smaksak

Älskade Ängavallen

Jag tänker på argumentet ”kött är gott” som ofta kommer upp och konstaterar att det är så långt ifrån grundfrågan vi kan komma. De flesta veganer har någon gång ätit kött och mejeriprodukter. Att vara vegan är ingen smaksak. Inte heller en uppoffring eftersom det finns så oerhört mycket god vegansk mat.

Grundfrågan är: Varför dödar vi djur för att få mat när vi vet om att vi inte behöver göra det?

Jag har så svårt att tro att varje mål mat avslutas med en belåten nick, en klapp på magen och känslan av att ja, det var värt att någon dog för min skull.

Read More

Skogen

Snäppet bättre än en selfie

Helen

Det händer inte så ofta men ibland behöver man en bild på sig själv som inte är en selfie. Jag äger inte någon sådan så i helgen passade vi på att ta med kameran när vi åkte till min favoritskog.

Jag vill tillägga att även min kille fick en ny fin bild som jag tog på honom!

Helen

Blogginlägget om Mina allra bästa jobbsökartips för dig som söker jobb via sociala medier fungerade som en påminnelse för mig att vikariatet jag har snart går ut. Tyvärr, eftersom jag trivs så otroligt bra med fina mina kollegor!

Bilden ovan ligger därför på min profil på LinkedIn, lite lagom höstig touch sådär. Snäppet bättre än en selfie om jag får säga det självie!

Read More

Istället för mjölk – en händig guide!

Mjölkprodukter

Istället för komjölk kan du dricka cashewmjölk, kokosmjölk, havremjölk, sojamjölk, mandelmjölk, rismjölk eller hasselnötsmjölk. Tänk på att välja ett osötat alternativ om du ska baka eller använda den i maten! Veganska ostar finns i mängder, testa gärna Jeezly till att börja med, den är mild som en hushållsost!

Lagar du mat passar Oatlys matlagningsgrädde perfekt och till frukosten kan du servera yoghurt som smakar banan, citron och lime, blåbär, svartvinbär och vanilj, körsbär eller jordgubb och rabarber. Kika runt i mejerikylen så hittar du!

Den luftigaste grädden till tårtor eller pannkakor får du från Alpro och missa inte heller Oatlys supersuccé, creme fraiche gjord på havre. Perfekt att göra en kall sås av med lite citron, vitlök och kryddor.

Skriv ut eller ha med dig de här tipsen till affären om du vill äta mer djurvänligare produkter!

Read More

Sponsrad video: hemma med sjukt barn

Gulligaste reklamfilmen!

– Sådär! Pappa nu är det klart!
- Jaha, oj, vad fint! Är det en vandrande pinne?
– Nä, nej! Det där är du!
- Jaha.
– Ja, jag ritar när vi jagar.
- Ja, ja, med lite fantasi så. Fint, fint! Verkligen!
– Pappa, det är roligt att vara hemma!
- Ja, men i morgon, då är du nog frisk, faktiskt.
– Host, host! Det tror inte jag.
- Nä.
– Jag vill ha en liten häst.

De fina figurerna i reklamfilmen är skapade av Petter Lennstrand som även gjort Allram Eest och Höjdarna. Försäkringskassan vill med deras hjälp illustrera vilka tjänster de har att erbjuda, som här, att de har tagit fram en vabbkalender för dig som vabbar så att du enkelt kan hålla koll på dagarna.

Det här är ett sponsrat inlägg.

Read More

Tre hyllningar!

Fullkomlig lycka! ❤️

Från vänster till höger:

Nectar de Coco! Den här chokladkakan gjord av kokosmjölk är något av det godaste jag någonsin ätit! Den fina förpackningen fångade mitt öga inne på Goodstore i helgen och jag var bara tvungen att ha den. Köp två!

Från höger till vänster:

De svenska rikskapitalisterna av Carolina Neurath och Jan Almgren damp ner som en present på hallmattan i går och jag ser väldigt mycket fram emot att dyka ner i den!

Och så i mitten:

Vulva. Vagina. Klitoris. Mens. PMS. I den ordningen. Kunskapens frukt är ett alldeles fantastiskt lärorikt album som får mig att både skratta och gråta. För det är bitivs hjärtskärande fakta. En känsla av oerhörd förlust. En fasansfull historielektion i att vara kvinna. Jag rekommenderar alla att läsa den, det här innehållet finns inte samlat någon annanstans.

Läs, lär och låna ut!

Read More