Monica

Oerhört viktigt tal av Monica Lewinsky! När hon som 22-åring blev förälskad i sin chef tvingade FBI fram en rapport om deras förhållande som sen lades ut på nätet.

När hon hängdes ut på internet och blev kallad de ord vi har för vana att kalla kvinnor som har sex var det innan Google, Facebook och Twitter ens var uppfunna. Men det påverkade hela hennes liv då och det påverkar henne, och andra kvinnor, nu.

Lyssna!

Read More

Det är dags att bli en yogi!

I dag efter jobbet träffade jag upp Gözde för mitt allra första yogapass! Vi var lite fnissiga först men det byttes ganska snabbt ut mot förälskelse. Vad härligt det är att yoga! I går på pilatespasset övade vi rörlighet så min kropp känner verkligen att den lever nu!

På Instagram tycker jag mest om en yogi som heter Kino. Hon är alltid så glad och gör saker som jag bara kan drömma om att lära mig. Vår lärare pekade ut två av deltagarna som körde passet nästan helt själva och sa att de också hade varit som vi i början. Det lät hoppfullt!

Nästa steg blir att köpa boken som Kajsa tipsade mig om. Asana Pranayama Mudra Bandha. Förhoppningsvis plockar jag upp några knep från den!

Read More

Tips på veganska hårprodukter!

Maria Nila

Jag såg en stor annons från Maria Nila på baksidan av Stockholms filmfestivals tidning där det stort och tydligt stod ”100% vegan”. Det fick mig att dagen efter titta in hos första bästa frisör och köpa en hårinpackning av bara farten. Så enkelt är det!

Vanligtvis köper jag schampo och balsam från Urtekram eller Faith in Nature men Lush och Body Shop är också bra tips! Gillar när håret doftar choklad, vanilj, granatäpple eller kokos. Samma smaker som jag gillar att äta med andra ord!

Read More

Dålig stämning i kyldisken

Skärmavbild 2014-10-21 kl. 20.16.42

Oatly har svaratstämningen från Svensk Mjölk (LRF Mjölk) och det är något av det nyktraste jag har läst på länge! 27 sidor högst relevant argumentation som jag verkligen rekommenderar att du scrollar igenom.

Oatly presenterar sin affärsidé, konstaterar nyktert att konsumenterna mycket väl ser skillnad på mjölk och mjölkfria produkter i kyldisken (där de står separat och prisskillnaden är markant) – särskilt med tanke på mjölkindustrins långvariga marknadsföring mot oss sen vi var skolbarn – de ger exempel på hur Svensk Mjölks egna produkter uttrycker sig (vilket är lite roligt!) och förklarar vilken skada en sådan här stämning innebär för dem (om de måste plocka bort de produkter som Svensk Mjölk upplever som kränkande) men även för de kunder som faktiskt har valt bort mjölkprodukter av olika skäl.

Har du ännu inte läst igenom kommentarerna i Svensk Mjölks Facebook-inlägg vill jag tipsa om att det är fullt av vettiga veganer! Tyvärr är det även några bönder som känner sig träffade av den raka retoriken men det är egentligen inte nödvändigt. Havren får vi ju från deras skördar. Vi vill bara inte att den ska gå genom kon innan vi dricker den.

Read More

Pastellfärgad information från Mjölken och Skool of Vegan!

SkoolOfVegan1

Via Marie hittade jag finfina Skool of Vegan som förklarar djurindustrin ur ett barns perspektiv, en väldigt tänkvärd strategi för att fundera på vad vi faktiskt utsätter djuren för.

SkoolOfVegan2

Jag kämpar alltid med formuleringarna för att inte trampa någon på tårna. Det brukar ändå alltid sluta med att jag är rätt rak på sak, helt klart för att det är den kommunikationen jag uppskattar mest själv.

SkoolOfVegan3

Missa inte heller sidan Mjölken som precis lika enkelt och pastellfärgat förklarar hur det går till när mjölk produceras i Sverige. Om det är något du inte vill stödja kan du kika på min istället för mjölk-guide!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More