10 tips som sätter färg på tillvaron i februari!

Så fröer

1. Planera våren

Börja fnula redan nu vad du vill så för blommor och växter, boka in en resa till din favoritstad, stäm träff med vänner, baka något gott att bjuda på. Köp tulpaner!

2. Ta hand om kroppen

I mitt badrum doftar det av citron, passion, mandel, choklad, granatäpple, ros och regnskog. Dofter gör verkligen livet lite härligare! Skrubba och smörj den stackars huden som inte sett solen på så länge. Glöm inte att ge lite extra kärlek till fötterna, så viktiga! Jag använder Body shops finfina chokladskrubb och smörjer ansiktet med mandelolja.

3. Lyssna på musik

Musik är alltid viktigt! Leta rätt på nya låtar, upptäck gamla låtar. Skapa en playlist. Skicka den till någon du tycker om. De här låtarna lyssnar jag på just nu. Boka in en konsert, gärna i en extra fin lokal!

4. Börja se en ny serie

Den perfekta månaden att lägga tid på serier! The Fall, The Killing, Homeland, The Walking Dead och Twin Peaks är några av de serier vi såg förra året. Nu har vi precis börjat på The Honourable Woman med Maggie Gyllenhaal. Älskar henne alltid!

Tulpaner

5. Klä dig i färger

Jag köpte en färgglad blus/kimono på rean för 90 kronor som gör mig så otroligt glad! När jag tränar får det gärna vara lite extra färg, det piggar upp. Köp ett nytt lack och måla naglarna knallrosa eller i fem olika färger.

6. Sitt vakt

Kanske känner du ett barn, en hund eller en katt som vill hänga lite med dig? Misstänker att det gör er båda lite gladare!

7. Besök ett bibliotek

Ett självklart tips. Det finns inget bättre än att dyka ner i århundraden av gratis litteratur.

8. Storstäda

Det låter inte så roligt men hur skönt är det inte efteråt? Skura golv, tvätta fönster, gör det där lilla extra. Köp något nytt. Själv ska jag investera i en spis.

Yoga hemma

9. Yoga i 30 dagar

Det har verkligen varit ett ljus i mörkret för mig under januari. Börja i dag!

10. Glöm inte magen!

Givetvis ska magen också bjudas på inspiration och frestas av färger. Numera finns det tre veganska mattidningar på marknaden och jag rekommenderar att du prenumererar på alla tre!

Veganska tidningar

Kom gärna med fler tips i kommentarsfältet!

Read More

Sponsrad video: LingonGrova extra

Frukosten är dagens viktigaste mål! Och kanske ett av det mest delade i sociala medier? Det har Pågens Lingongrova tagit fasta på och skapat Frukostkartan där du enkelt kan titta runt i Sverige för att se vilken tagg som är populär där just du bor.

Vanligtvis köper vi ju samma bröd och pålägg om och om igen av gammal vana, särskilt på vardagarna. Om inspirationen tryter kanske LingonGrova Extra kan vara värt att testa? Den nya portionsvarianten är enkel att ta med om du har bråttom, innehåller 40% fullkorn och är nyckelhålsmärkt för en garanterat bra start på dagen.

Nu när du har grunden klar kanske du kan testa att variera pålägget varje dag i en vecka? I videon ovan får du tips på hur det skulle kunna se ut!

Detta inlägg är sponsrat.

Read More

Gissa juicen!

Green juice

När förra årets julklapp avslöjades kändes det nästan ironiskt. En råsaftscentrifug? Vilken hipsterflirt!

Fresh juice

I år när längtan efter att äta mer frukt och grönt är större än någonsin passar den helt perfekt. Ser fram emot att Juiceverket släpper en bok senare i vår! Hipsternivån fortsatt hög med andra ord.

Read More

På tal om vegetarianer och semi-vegetarianer

Min hagturné den här sommaren fortsätter.

Ämnet ”vegetarianer” kom upp på tapeten innan helgen då det uppdagades att ICA släppt en serie produkter som de kallar för vegetariska. Reaktionerna på deras Facebook-sida lät inte vänta på sig och bottnar i att det hade varit så enkelt att göra dem veganska till att börja med.

Enligt Livsmedelsverket vägledning är det inte tillåtet att marknadsföra livsmedel som vegetariska om de innehåller animalier.

5.3.1.9 Vegetabilisk, vegetarisk
Om livsmedel betecknas vegetabiliska, vegetariska eller liknande kan konsumenten uppfatta detta som att ingen animalisk ingrediens – inklusive tillsatser av animaliskt ursprung – ingår i livsmedlet. Märkning med vegetabiliska, vegetariska eller liknande uttryck kan således anses som vilseledande om animalisk ingrediens eller tillsats av animaliskt ursprung ingår i livsmedlet.

Tyvärr tror jag att vi som djurvänner mest vilseleder oss själva genom att använda ordet vegetarian när vi egentligen menar lakto-ovo-läder-vegetarian. Vi lurar oss själva att vi gör något bra för djuren och blundar samtidigt för allt lidande vi faktiskt åsamkar dem. Jag vet precis hur det är, jag var länge en av dem.

Read More

Inzoomade muskler och annat härligt

Träning

Det är smått fantastiskt att känna hur positivt kroppen reagerar på att träna och yoga varje dag! Har jag sagt det förut? Det är nästan det enda jag kan tänka på! I ditt ansikte, fjant-januari! Jag kan inte riktigt förstå varför jag spenderat så många år i soffan när det här är så mycket roligare? Även om yogan visserligen sker i vardagsrummet, på golvet, framför datorn! Och som jag längtar dit, varje dag!

De yogabilder jag ber min kille ta är oftast av så dålig kvalitet (på grund av en orimligt lång och mörk årstid) vilket leder till att jag inte publicerar dessa på internet men däremot skickar jag nästan dagligen bilder till min bästis via Instagram för att visa hur bra det går och kanske även delvis för att driva henne till vansinne. Hon tränar inför sitt bröllop i sommar så jag peppar/psykar henne genom att skicka bilder på mina inzoomade biceps och påhittade yogaposer.

Precis som alkohol och kött tillhör träning upplysningsvis kategorin som provocerar folk. För att vi speglar oss i vad andra gör. Till och med min mamma suckar när jag glatt säger att vi har varit och tränat. Var är spinningpass-peppen? Jag får visserligen också glada tillrop på Instagram från vänner som börjat yoga med Adriene efter att ha läst mina tidigare inlägg. Så kul! Det krävs banne mig enorm vilja för att se saker från den ljusa sidan så här års!

Sa jag att jag körde cirkelträning halv tio i går kväll? Magiskt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More