Guide till flätor på huvudet!

Flätguide: många hårnålar!

Det här är en av mina absoluta favoritfrisyrer (och när man väl har börjat är det svårt att sluta för håret blir så krulligt att det är lika bra att göra likadant dan därpå). Jag gillar att ha fuktigt hår men det behövs inte om du inte har tid, då kan du bara fukta händerna lite så att det är du som kontrollerar håret och inte håret som kontrollerar dig.

Du behöver:

Hår en bit nedanför axlarna
Ett gäng hårnålar
Två gummisnoddar
En borste eller en kam
En spegel
En vattenkran

Gör såhär:

1. Gör en mittenbena som delar håret i två delar. Be om hjälp om du är petig där bak så att det ser snyggt ut – eftersom jag själv inte ser så bryr jag mig inte så mycket. Ta en handfull lugg som ska ligga åt sidan och fäst det håret med en hårnål så att du inte blandar ihop det med det andra håret.

2. Fläta två flätor, utan att ta med lugghåret. Notera att du kan göra olika typer av flätor genom att börja fläta nedanför örat eller som alternativ, borsta upp håret som en sidohästsvans först och sen fläta utifrån det. Den senare varianten gör att du får upp håret lite högre på huvudet vilket kan vara bra om du har lite kortare hår.

3. Kamma luggen åt sidan så att du får den som du vill ha den och fäst med en hårnål. Vrid sen resterande hår som inte är fäst med en hårnål och låt det ringla ihop sig som en orm på huvudet där hårnålen sitter. Platta till ormhårhögen och fäst med en hårnål. Detta lugghår ska sen gömmas under flätan som är närmast.

4. Börja med den flätan som ska gömma lugghåret – om det behövs, du kanske har kort lugg, då spelar det ingen roll. Notera att du kan vrida på flätan åt olika håll innan du lägger den mot huvudet, testa dig fram vilket som ser bäst ut. Låt den sen löpa från öra mot öra och fäst hela vägen med hårnålar. Om du fäster hårnålarna bakom flätan så syns de inte framifrån. Tänk på att dölja den lilla tofsen längst ut på flätan så att inte håret spretar med en extra hårnål. Ta sen den andra flätan och lägg den längs med den första. Se om det går att gömma dem i varandra så att det ser snyggt ut. Tänk trompe l’œil! Fäst med hårnålar tills frisyren känns stabil.

Klart!

Read More

Stora löparboken för kvinnor

Stora löparboken för kvinnor

Lofsan och Jessica Almenäs har skrivit en bok om löpning som heter Stora löparboken för kvinnor och den har min syster Linda Alfvegren fotat bilderna till. Det känns lite som att jag borde köpa den bara därför! Lofsan skriver på sin blogg att hon verkligen klickar med min syrra, kul!

Vill även tipsa om Eat & run och Born to run som jag verkligen blev inspirerad av förra året när jag började springa. Det är något med böcker som kan få en att börja längta. Underskatta inte det! Nu ska jag bläddra i en yogabok som jag lånade på bibblan i går, då jag för övrigt såg just Born to run i en av bokhyllorna. Underskatta inte bibliotek!

Read More

Vi kallas veganer

Vegan

Jag ser ingen skillnad på de djur som vi äter och de djur som vi gör till våra bästa vänner. Jag äter inte mina vänner. Däremot pussas och kramas jag med dem.

Jag ser ingen skillnad på de djur som står i hagen (inlåsta större delen av livet) och de djur som ligger på tallriken. En skinkmacka är mycket tydligt en gris för mig.

Jag ser ingen skillnad på djurens barn och det förhållande vilken familj som helst har. De allra flesta djur vi gör till mat är bara barn. Ett lamm på menyn är för mig ett litet lamm med en mamma.

Det finns jättegoda alternativ så vi är ett gäng som har slutat äta andras barn helt och hållet. Visserligen är vi olika på alla sätt och vis men just det har vi gemensamt. Vi kallas veganer.

Read More

Beyoncé visar upp sina fem favoritövningar

Sen pingar hon Michelle Obama som repostar eftersom #GimmeFive är hennes initiativ för att fira att det är fem år sen hon startade Let’s move och hon uppmanar alla att nämna fem saker som vi gjort de senaste åren i vårt dagliga liv för att må bättre.

Mina five

  • Vegan är jag för djurens skull men som bonus är det även bra för hälsan – och miljön
  • Började springa för ett år sen
  • Gymmar numera (utan att bli rädd för de som står framför spegeln)
  • Yoga <3
  • Tar alltid trapporna två steg i taget

Read More

Bäst just nu!

Det kommer så många fina låtar varje dag! Samlar dem i min vinterlista på Spotify men har även satt ihop en Bäst just nu.

FourFiveSeconds med Rihanna, Kanye och Paul är fantastisk, Effortless med Sabina fastnar efter en enda lyssning, av alla tio kärlekslåtar står Susannes Fade Away ut från mängden, Ciara är aldrig fel och Imagine Dragons Friction har så bra drag. Klicka på högerkanten för att bläddra framåt.

Att sen Alexis kommit med nytt material. Puh!

Read More

Citat

Kattsöndag.

”Det finns ingen som är så principsfast som du”, sa min bästis sen 30 år tillbaka till mig i helgen.

”Du är inte PK på det sättet att du bara tycker PK saker, du lever som du lär”, sa min kollega till mig i dag.

”Vad stark du är i armarna, tränar du något?” sa min yogainstruktör till mig i kväll.

”Mjao”, sa Bamse.

Read More

Kanelsnigeltrucken

Street Vegan

Mitt i sorgen över att favorittrucken Cinnamon Snail lägger ner sin verksamhet i New York den här helgen, för att förhoppningsvis uppstå i någon annan form framöver, finner jag tröst i att ägaren Adam Sobel släpper en bok i vår. Street Vegan.

De här mackorna är inget skämt. Förra året blev Adams truck vald till the number one place to eat in New York på Yelp. Och ett helt kapitel ska ägnas till donuts. Måste förbeställa bums!

Read More

Bakhuvudet mot betongen

Hänger helst här av alla ställen i världen. Med det här gänget.

Bli inte förvånad när du läser om våld mot de djur du äter. Villkoret för att vi kan ha djur som mat är just våld.

Av någon anledning ser vi sagornas bönder framför oss när vi pratar om djurindustrin istället för affärsmännen och kvinnorna. De jobbar visserligen med djur men ställer lika höga krav på att djuren ska vara lönsamma som på vilken produkt som helst. Omsorg står därför inte med i bondens affärsstrategi och djurskyddet tolkas därefter för att vara så effektivt som möjligt.

Människan har en fantastisk förmåga att vänja sig vid allt. Handlar det om att slå ett nyfött barns bakhuvud i betongen så vänjer hon sig vid det. Hon kanske till och med försvarar det inför andra. Att det är mest lönsamt så. Står det inte uttryckligen skrivet i djurskyddslagen att hon måste avbloda grisbarnet för att vara helt säker på att det har dött så gör hon det inte.

Att helt tömma ihjälslagna kultingar på blod för att försäkra sig om att de faktiskt dör är ingen skyldighet för uppfödare i dag. För att få till en sådan praxis skulle kraven behöva ändras menar Ingemar Olsson, ordförande i Sveriges Grisföretagare.

– Då måste man ändra i djurskyddslagen, då måste den skrivas om, säger han till SVT.

Är du inte glad över att du slipper ta den typen av beslut på ditt jobb? Att du kan betala någon annan för att göra det åt dig. Bli inte förvånad när du läser om våld mot de djur du äter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More