Veganisera julbordet

Skärmavbild 2014-12-21 kl. 10.56.55Förhoppningen med inlägget på SVT Opinion är att gå ifrån hemska bilder och sorglig statistik till att istället prata om hur vi kan sprida kunskap och inspiration om en djurfri kost. Där har medierna en stor roll.

Jag pratade med Kristoffer Triumf om det härom veckan då han efterlyste en vegetariskt kockkamp på TV. Jag föreslog att det programmet skulle ha en jämställd jury (!), en intresserad programledare, spännande gäster som bjuds på middag och har tid för samtal som reflekterar över maten de äter. Det kanske kan vara något?

Nu måste jag börja med jullunchen! Tzay, kokt potatis, veganstek, toast skagen med tångkaviar, grönkålschips och göttbullar står på menyn! Så köttigt, jag vet, men inte för att jag på något sätt saknar kött utan för att det finns så goda alternativ. För att det är gott! Det finns bokstavligen inga argument för att djur måste lida för att vi ska få äta god mat.

Read More

En julhälsning till alla grisätare!

Om du fick en gris att spinna som en katt kanske du inte skulle äta den? Kika 30 sekunder in i klippet! Det är så enkelt att inte äta djur när du pussar på dem och busar med dem, tips!

Vi måste kunna fira jul utan döda grisar, skriver Somar på Aftonbladets ledarsida. Förra året tipsade hon om att Baka ditt eget kött och benåda en gris. Det kluriga här är tror jag är att koppla grisarna i hagen till julskinkan på julbordet. Kämpa lite mer där!

Jag skrev en debattartikel på SVT Opinion som kommer ut i helgen om att inte glömma alla andra djur heller. Korna. Kalvarna. Fåglarna. Fiskarna. Och om vad veganer äter istället. Länkar till den så snart den kommer upp!

Read More

Skärmavbild 2014-12-19 kl. 17.32.43

Den värsta filmen du någonsin kommer se?

PETA i Asien har filmat hur det går till när hemlösa hundar fångas in, slås ihjäl och blir till läder som säljs omärkt över hela världen. Utan att konsumenterna vet om det. Det går inte att känna någon skillnad. ”Made in China”.

Alla skärp, väskor, plånböcker, handskar och skor gjorda av läder representerar den här typen av fruktansvärt lidande och en utdragen, plågsam död. Räcker det då att må dåligt? Eller är det bästa alternativet att sluta betala männen i videon som gör såhär?

Det är hemskt att se hundarna komma skuttandes ut genom dörren och bli slagna medvetslösa. Men det här är faktiskt inte den värsta filmen jag sett. Det om något är sorgligt.

Skriv på Djurens rätts namninsamling så att de kan övertyga fler företag att sluta köpa in skinn och läder.

Read More

Sponsrad video: Res med Swebus och kom fram i tid

I jul kommer jag ta tåget upp till Umeå och håller tummarna för att det kommer fram i tid men jag packar med lite extra fika i fall att. Vi är många som vill resa miljövänligt men allt för ofta är det synonymt med försening, särskilt nu när snön äntligen har kommit.

För den som vill vara säker på att komma fram i tid kanske bussen är ett bättre alternativ? Swebus kör till fler än 150 orter i Sverige och de har otroliga 98 procents punktlighet. Ha det i åtanke om du funderar på att flyga istället!

Det här inlägget är sponsrat.

Read More

Förbannad frustration

Nämen!

I måndags hängde jag runt i Sickla med Jens och hängde upp lite julbelysning hemma hos honom, i går var jag och Gözde på den svettigaste bikram yogan någonsin, i dag ska jag till min älskade frisör Vicci för att klippa mig (men mest för att snacka feminism, politik och livet) och i morgon ska jag träffa upp Johanna och Hans för årets traditionsenliga julmys på Peppar.

Jag vet inte hur jag lyckades sy ihop en sådan fin vecka precis innan jul men oj, vad det behövs!

Det är jävligt tuffa tider nu, dagarna innan året tar slut. Det stundande, oerhört viktiga extravalet, det sorgliga budgethaveriet, det kränkande Kvinnoregistret…  För att inte nämna några av de fasansfulla händelser som vi  handfallna ser på händer utomlands. Då är det livsnödvändigt för mig med journalister som Niklas Orrenius, Katarina Wennstam och Andreas Ekström. Som sätter ord på det jag känner, så att jag kan andas lite lättare. Men trots deras beundransvärda logiska resonemang så räcker det inte.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra av alla känslor. De är all over the place, som prinsen sa. Frustration som bubblar upp, som inte får utlopp, som snart måste ut innan jag blir galen. Helst av allt vill jag skrika åt folk på stan att inte rösta på hjärntvättade rasister. På empati- och historielösa nazister. På verklighetsfrånvända fascister. I förtvivlan över att de har politiskt inflytande.

Tack Rossana Dinamarca för att du försöker fånga det så många av oss känner just nu och dessutom fick det att se så enkelt ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More