Ett blommigt sommarprojekt

Gilda. Troligtvis den bästa second hand-butiken i Marais? 51 Rue de Temple!

När jag var i Paris för två somrar sedan stötte jag på en vintagebutik som hette Gilda i Marais (51 Rue de Temple) och damen som jobbade där, möjligtvis Gilda i egen hög person, tyckte att jag skulle köpa den här rosiga historien. Jag minns inte varför jag tackade nej men troligtvis handlade det om priset och jag har ångrat mig sedan den dagen.

Tänker mig topp och hög kjol i blommigt tyg som sommarprojekt.

Därför blev jag extra glad när vi gick förbi Tygverket på S:t Paulsgatan i går och tjejen som jobbade i butiken hade sytt upp en liknande outfit och klätt provdockan i fönstret med den. Jag var tvungen att gå in och prata tyger med henne (kjolen hade hon plisserat vilket krävde ungefär 1,5 meter tyg och till toppen gick det åt ungefär en halvmeter) och det slutade med att jag stod i provrummet och provade toppen som av en slump var i min storlek. Givetvis köpte jag mönstret till och fick några andra riktigt fina till på köpet.

Rosor Rosor

Tanken är att en kort topp och hög kjol ska bli mitt och Christinas sommarprojekt. Efter upptåg som Vad veganer äter som duk och ett reflexhalsband med stjärnor känns det som att vi tar det till nästa nivå den här gången. Det svåraste för mig kommer bli att välja tyg men jag slår vad om att det kommer bli blommigt!

Read More

Jakten på de perfekta svarta höga jeansen

Jakten på de perfekta höga svarta jeansen.

Svarta jeans.

Av någon anledning har jag snöat in på svarta jeans även om det inte är den allra somrigaste färgen. Ovan, tre olika märken som ser exakt likadana ut på bild. De skiljer framförallt i pris och tygkvalité. Nudie har ett riktigt hårt jeanstyg helt utan stretch, Weekday ett supermjukt, stretchigt tyg som inte alls påminner om jeans och Acne är skönast men också dyrast. Ska konferera med plånboken lite till!

Tänker att det blir fint i sommar med höga jeans, ett enkelt vitt linne, solbränna och rött läppstift!

Read More

Sponsrad video: Växter dansar loss i Plantagens nya vårkampanj!

I Plantagens nya kampanj ”Plants of music” diggar utvalda växter till musik. En hortensia släpper loss till Dr Albans Sing Hallelujah och en lavendel skattar ikapp med Scatman Johns Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop). Dansen genomfördes med hjälp av fiskelinor, tryckluft och blomsterpinnar, som i videon till Naughty by Nature ovan.

Blir dina växter hemma imponerade och vill visa vad de går för? Då kan du spela in en egen dansande växtvideo med dem och lägga upp i ditt flöde på Facebook eller Instagram. Se till att din profil är öppen för alla och tagga med #plantagen så är du med och tävlar om ett presentkort på Plantagen värt 500 kr. Tävlingen pågår fram till och med 31 maj. Lycka till!

Detta inlägg är sponsrat.

Read More

Min bästis är med i Den stora veganutmaningen

Veganutmaningen

Min bästis Maria är en av de 1000 svenskar som under maj är med i Den stora veganutmaningen. Jag blev så glad när hon vidarebefordrade det första mailet till mig i går med en kommentar:

Handlat allt nedan idag. Gjort rätt 1. Mkt gott. Johan är oxå nöjd, tycker det ska bli kul.

Hurra! Så kul att hennes kille är positiv också, det är så mycket roligare om båda två hakar på äventyret! Lite senare smsade hon och skrev:

Handlat veganskt för en vecka. Engagerade 5 pers i Icabutiken. När jag närmade mig en kille 3e gången med en fråga sa han – fan inte du igen!! Haha så kul :)

Det är klart att det är en omställning att börja äta veganskt. Men det är också så otroligt spännande med allt nytt!

Read More

Arma armar

Nöter handstående med vikta ben.

Så skönt att börja dagen med yoga! Eftersom jag varit förkyld så länge passar det fint att köra igång 30 Days of Yoga med Adriene igen för att väcka kroppen till liv i maj. Andra dagen är inte att leka med!

La till Kinos Yoga for Abs efter det och avrundade med lite handstående. Handstående är det jag tycker allra mest om just nu. Särskilt att försöka få benen att vika sig in mot kroppen och att gå upp i handstående från mattan. Arma armar!

Read More

Veganskt läppstift och nagellack

Veganskt läppstift

Jag har varken använt något smink (dvs rouge) eller nagellack på flera veckor och tror att det hänger ihop dels med yogan, dels med att jag nu bara vill använda veganska produkter. Eftersom jag är så usel på att shoppa små saker som kostar stora pengar tar det sin lilla tid men nu har jag hittat ett veganskt, handgjort läppstift från Aromi hos Kissed by Eco som jag verkligen ser fram emot att prova. Surfade runt lite och hittade riktigt fina recensioner på Etsy.

Köpte även ett bubbelgumrosa nagellack från BWC (som står för Beauty Without Cruelty) och det knyter fint ihop poängen med att handla veganskt smink. Utöver det uppenbara, att den röda och rosa färgen inte kommer från karmin, som är malda löss, så är de här produkterna garanterat fria från djurtester i alla led i produktionen.

Johanna Ns butik på Frejgatan har även nagellacket Priti NYC som jag är sugen på att testa framöver! Håll utkik efter den skuttande kaninen, Leaping Bunny, om du inte vill ha smink som testas på just kaniner!

Read More

Françafrique med Refused är årets bästa låt!

Refused Debaser Strand

Lyckan i går när Marie tog tåget från Karlstad för att gå på Refuseds hemliga spelning på Debaser strand med oss! Vi åt på Helens sushi innan och stod sen och snackade med lite löst folk innan konserten äntligen började vid niosnåret. Precis som vanligt stod vi längst fram.

Refused Debaser Strand

Det är stor skillnad på att se sitt favoritband inför en publik som älskar dem jämfört med en publik som bara är nyfiken. Otroligt härligt att de spelade New Noise, Rather be dead och Coup D’Etat också utöver de nya låtarna!

Refused Debaser Strand

Nu är jag helt övertygad om att Françafrique är en av årets absoluta låtar och ser ännu mer fram emot att Freedom släpps i slutet av juni!

Refused Debaser Strand

Det känns nästan lite overkligt men jo, Refused är tillbaka. För gott den här gången hoppas jag!

Read More

Stek inte min kompis

Igelkott Valborg

Naturskyddsföreningen påminner om att Valborg är den högtid då igelkottar far allra mest illa. För att de inte ska dö inne i brasan – se till att flytta på högen eller lyft på riset och kolla så noga du bara kan.

Korvskyddsföreningen

Korvskyddsföreningen påminner i sin tur om alla de djur som grillas runt om i landet. För att de inte ska dö på grillen – se till att flytta perspektivet och välj grönsaker, tzay, seitan, tofu, oumph! eller vegansk korv istället.

Lilla Berlin

Tack Lilla Berlin för att du uppmärksammar detta självklara samband i Metro!

Read More

Köttet.se illustrerar det vi inte orkar se

Köttet.se

Vegosvar som står bakom den uppskattade sajten Mjölken.se har nu lanserat Köttet.se för att väcka uppmärksamhet kring djurs liv och lidande genom illustrerade bilder i kombination med tydlig fakta. Jag får för mig att det är lättare att ta till sig av det här formatet än av riktiga bilder då vi ofta reagerar med att blunda. Kan det stämma?

Andra som jobbar utomordentligt bra med just illustrationer är Vegan Sidekick, Skool of Vegan och PETA. De sistnämnda använder emojis för att förstärka budskapet och jag tycker att det är ett oerhört smart sätt att kommunicera på.

PETA Instagram PETA Instagram  PETA InstagramPETA Instagram

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Read More