Perrongfåglar.

Jag är genuint intresserad av vad det är som får män, vars kön regerar på jorden sen årtusenden, att behandla kvinnor så våldsamt som de gör. Med ord, med våld, med hot, med kränkningar. En kvinna skulle aldrig göra så mot honom – om hon inte blev provocerad först, om han inte hade förstört hennes liv på något sätt – då skulle hon slåss tillbaka. Men han gör det ändå, till synes oprovocerat, som för att trycka till henne. Varför?

Hur funkar mannen när han måste ta ut någon slags hämnd på kvinnan? Och vilken bok kan jag låna på bibblan om jag är intresserad av att läsa om just det? Jag kan inte tänka mig ett mer intressant ämne. I min värld, i den bubbla jag lever i, går det inte en dag utan att jag förlamas över hur kvinnor behandlas. Om det finns en förklaring måste jag ha den nu.

Uppdatering! Fredrik har bloggat om digitalt civilkurage och även om jag mycket väl vet var han står i den här frågan är det väldigt viktigt att fler personer, och kanske då särskilt män, står upp nu och överröstar de få personer som drar hela manssläktet i skiten. Jag har fastnat för ett tyskt ord som jag snubblade över i Sydsvenskan häromdan. Fraglosigkeit. När ingen ifrågasätter det som är fel. Då kan det gå käpprätt åt helvete.