Nästa vecka har vi ett möte med Facebook för att gå igenom alla nyheter och då kommer jag uppdatera det här inlägget men här är en bra infosida för dig som vill sätta igång redan nu.

Några av ändringarna med nya tidslinjen:

  • Liten och fyrkantig profilbild (180×180 px)
  • Stor bakgrundsbild (ladda upp några stycken som går att varva, de ska vara minst 399 px breda och max 851×315 px). Notera att bilden inte får uppmana besökaren att Gilla sidan, innehålla adresser av något slag eller pris- eller köpinformation. Läs mer här.
  • Startsidan går inte att välja, alla kommer numera till profilsidan som default.
  • Företag kan nu skicka och ta emot privata meddelanden (men inte initiera kontakt)
  • samt markera och lyfta upp viktiga inlägg. Om du klickar i Pin to Top visas det inlägget överst under en veckas tid.
  • Välja ut milstenar som betytt något för företaget (även om de inföll innan Facebook fanns).
  • Check in Deals skrotas och kommer så småningom ersättas med Offers (Erbjudanden) som kommer innebära stora förändringar för hur företag jobbar med Facebook. Mer om det då!
  • Applikationerna döljs nu bakom en meny (leta efter den lilla pilen längst till höger i menyraden). Du kan byta plats på applikationerna genom att hålla pilen över en av rutorna och Redigera.
  • Vi kommer se två nya annonsformat, Reach Generator och Premium. Det ser jag fram emot att jobba med!

 

Mer om applikationer

Man får ha totalt 12 applikationer på Sidan varav fyra kommer synas utåt (Foton, Gillar, Karta och Evenemang ovan). Klicka på pilen bredvid Meddelande längst till höger för att se de andra. Foton går inte att flytta på så då har man tre kvar att välja ut och visa upp.

Inforutan till vänster berättar det nödvändigaste, se till att ha tydliga kontaktuppgifter där.

Gillar-applikationen visar statistik på Sidan och förslagsvis bör den vara en av de tre. Det är första gången man får en sådan inblick till andras Sidor så det kan vara värt att kika på konkurrenternas!

Bilden till applikationsrutan ska vara 111×74 px, se till att den är beskrivande och var kreativ när det kommer till bildtexten!

Jobba med bilder

Bilder har alltid fungerat bra för företag men nu blir de om möjligt ännu viktigare när de får ta så stor plats i tidslinjen och företagen får berätta sin historia med hjälp av milstenar. Som besökare möts man av de bilder och inlägg som företaget själva har gjort, om man vill ändra och se besökarnas kommentarer klickar man på Andras inlägg under menyraden.

Mer info som admin

Som admin möts man av administatörspanelen när man går in på sidan, den går att dölja om man vill. Där har man även inboxen för meddelanden och man kan bjuda in sina vänner att Gilla sidan. Det går att byta namn på Sidan nu men URLen kommer vara densamma. Bra om man vill ta bort eller förtydliga något.

Videoinstruktioner

Den här videon går igenom grunderna för vad du behöver veta när du uppdaterar din företagssida till nya tidslinjen. Om du inte har gjort det än så lek lite med sidan och lär känna den innan du publicerar den. Facebook kommer rulla ut Timeline till alla den sista mars.

PS, om du gillar Magnolia Bakery kommer du älska deras bok Det bästa från Magnolia Bakery som kommer ut på svenska inom kort!